Nasa: szenzációs bejelentés este nyolctól – az élet új formája a Földön vagy a Földön kívül?

Kedden adta hírül az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala (NASA), hogy csütörtökön egy nagyszabású sajtókonferencián fontos felfedezésről tesznek bejelentést, melynek még a pontos témája is homályos. Annyit lehet tudni, hogy a földön kívüli élet lehetőségével, esetleg a földi élet rendkívüli formáival kapcsolatos, emellett azonban nagy titkolózás övezi a hírt; valóságos hírzárlatot rendelt el az Űrhajózási Hivatal a bejelentéssel kapcsolatban.

A magyar idő szerint este 8 órakor megrendezésre kerülő sajtókonferencián Mary Voytek, az asztrobiológiai program vezetője mellett neves, szakmájukban elismert biológusok, biokémikusok, geomikrobiológusok, asztrobiológusok tájékoztatják majd az érdeklődőket; addig azonban mindenki csak találgat…

A szakemberek listáját tekintve annyi leszűrhető, hogy minden valószínűség szerintasztrobiológiával, a Földön kívüli élet lehetőségével hozható majd összefüggésbe a bejelentés, de mivel teljes a hírzárlat, csupán találgatásokra lehet hagyatkozni. A Twitteren viszont egy rövid bejegyzés cáfolja, hogy a földönkívüliekkel kapcsolatos a hír…vagyis teljes a bizonytalanság.

Az viszont teljesen biztos, hogy ma este, magyar idő szerint 20 órakor minden kiderül, a konferenciát pedig élőben lehet majd követni a NASA TV-n (magyar kommentár a galileowebcast.hu-n)!

Továbbá figyelemmel kísérhető az időkép.hu-n is!

Forrás: idokep.hu, origo

____________________Hirdetés___________________________

Művészeti bolt a neten

Művészeti bolt a neten - ajándékok, képeslapok, kerámiák, könyvek

Hozzászólás