Rövid hírek, 2009. október 30.

Olaszliszkai per: “Magyarország szégyene vagyunk!”

Az olaszliszkai lincseléses gyilkosság tárgyalásának negyedik napján Debrecenben a hetedrendű vádlott bocsánatot kért mindenkitől, és többek közt ezt mondta: “Magyarország szégyene vagyunk!” Emellett kifejtette, hogy vannak még, akiknek itt kellene ülniük a vádlottak padján. – Ezekkel a kijelentésekkel csak egyetérteni tudunk. Más kérdés, hogy ilyen bűnre nincs bocsánat. A bíróság november 3-án hirdet ítéletet.

Forrás: Délmagyar.hu – Duna Televízió

Karsai is menetel a szegénység ellen

Karsai József, Battonya polgármestere, országgyűlési képviselő is csatlakozik ahhoz a szegénység elleni menethez, melyet a Magyar Szociális Fórum szervez Budapesten november 8-án. A battonyai polgármester hallatja leginkább a hangját a “kormányellenes szocialisták” közül. Az MSZP-t egy paraszthajszál tartja össze; kérdés: mikor szakad el. Lehetséges, hogy Gyurcsány visszatérése lesz a pártszakadás kiváltója? Kevéssé izgatottan, de várjuk a fejleményeket.

Forrás: BEOL

200 Jász-Nagykun-Szolnok megyei az APEH feketelistán

Az APEH legnagyobb adósainak legfrissebb listáján, a több mint 4000 magánszemély, egyéni vállalkozó és cég között, amelyeknek tízmillió forintnál több, 180 napnál régebben lejárt tartozása van, Szolnok megyéből 159 magánszemély, 18 egyéni vállalkozó és 17 cég szerepel.  Az adóhivatalt törvény kötelezi arra, hogy nyilvánosságra hozza a legnagyobb adósok listáját, de azt, hogy ki mennyivel tartozik, nem lehet biztosan tudni, mert akiknek ügyében még nem született határozat, azoknak a tényleges adósságállományát nem írhatják rá a listára.

Forrás: SZOLJON

Programajánló, Kecskemét

31-én TÖKÖS DÉLUTÁN lesz a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban.

10 -19 óráig Tökfaragványok, töklámpások, tökös ételek kiállítása, közben 17 órakor eredményhirdetés, díjkiosztás 15 – 17 óráig Gyertyaöntés, töklámpás készítés sütőtökből, sütőtök sütés kóstolással 17.30 órakor A Rátóti csikótojás – magyar népmese – filmvetítés 18 órakor Töklámpás felvonulás a belvárosban Tudod–e, mi az a Rátóti csikótojás? A megfejtéseket (névvel és címmel) 2009. október 30-ig kérjük leadni az Ifjúsági Otthon portáján. Ha az őszi szünetben kedved van faragni tökből mesebeli lényeket, állatokat, vagy bármit, amit kigondoltál – pl. tökhintót vagy ördögfejet -, és szeretnéd megmutatni, hozd be a Kecskeméti Ifjúsági Otthonba október 30-án csütörtökön 18 óráig. Az alkotásokat intézményünk udvarán állítjuk ki október 31-én, pénteken 10-19 óráig. A közönség is szavazhat. Szavazataikat délután 16.00 óráig kérjük leadni a kiállítás helyszínén. Sütőtökből, ételkülönlegességeket is lehet készíteni, amit október 31-én, 14 óráig lehet leadni (recepttel együtt) az Ifjúsági Otthonba. Szakmai zsűri értékel és díjaz. Jegyek elővételben válthatok az Ifjúsági Otthon pénztárában október 30-ig. Elővételben: 500 Ft/fő A tökös délutánon: 600 Ft/fő

A FIGyuArt művészcsoport

A FIGyuArt művészcsoport

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: