Rövid hírek 2009. október 31.

A reformáció emlékünnepe

A debreceni nagytemplomban reformátusok, evangélikusok és baptisták együtt emlékeztek arra, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes 1517-ben ezen a napon, október 31-én tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Bölcskei Gusztáv püspök szerint:  Semmi másról nem szólt egykor, közel 500 évvel ezelőtt a reformáció, mint arról, hogy emberek szívében megvilágosodott ez a kép: ha nem Krisztus a kulcs egyházban, világban, istentiszteletben, mindennapi életben, akkor valamit nagyon, de nagyon elrontottunk.

Forrás: Duna Tv.

Töklámpakészítés a Csaba Centerben

30-án délután zsúfolásig megtelt a Csaba Center, ahol a gyerekeknek töklámpafaragó programot tartottak.  A BEOL tudósítása szerint a legtöbbjüknek fogalma sincs arról, miért készítik a töklámpát, de a buli kedvéért halloweeneznek.

Forrás: BEOL

Négyes karambol Vésztőn

30-án a vésztői Kossuth utcán két, magáról megfeledkezett vezető autóversenyt játszott, aminek a vége egy négyes karambol lett. Az anyagi kár mintegy 3,5 millió forint.

Forrás: BEOL

A benzinkutak, presszók és virágboltok nyitva lesznek

Vasárnap, Mindenszentek ünnepén a kiskereskedelmi üzletek zöme zárva tart. A vendéglátóhelyek és a virágboltok kivételek, a benzinkutak és a többi éjjel-nappal nyitva tartó kereskedelmi egység szintén nem zár be. A foglalkoztatási tilalom nem vonatkozik azokra az üzletekre sem, ahol a tulajdonos vagy csalátagjai szolgálnak ki.

Katasztrofális gabonaár-zuhanás

November 1-jén kezdődik az intervenciós felvásárlás. Az év első nyolc hónapjában az agráriumban a termelői árak 19,9 százalékkal estek vissza. A KSH legfrissebb adatai szerint leginkább, 28,1 százalékkal a növényi termékek ára mérséklődött. A termelők oldaláról nézve katasztrofális árváltozás oka egyértelműen a gabonafélék és a napraforgó, repce árának esése. Utóbbiak majdnem 40 százalékkal lett kisebb, a gabonáké csaknem ötödével alacsonyabb mint egy ével korábban volt. Kíváncsiak vagyunk, a napraforgóolaj, a liszt, a kenyér és a többi gabonatermék fogyasztói árában mi lászik majd meg a gazdákat tönkre tevő áresésből.

Forrás: SZOLJON- KSH


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: