Rövid hírek, 2009. november 2.

Programajánló:

Békés Megyei Jókai Színház, Békéscsaba:

3 tánc Beckettre. A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház vendégjátéka a Nagyszínpadon

Békéscsaba, Andrássy út 1. Tel.: 66/519-559
Helyszín: Vigadó
Időpont: 2009.11.03. 19:00

00maszkok


 

 

 

 

 

Újkígyóson átutalták a pénzt a szociális kártyákra

Az újkígyósi önkormányzat már át is utalta az átmeneti segély, valamint a lakásfenntartási támogatásra jogosultak kártyájára az átlagosan 5 és 10 ezer forint közötti összegeket – közölte a frissen várossá avatott Békés megyei település polgármestere hétfőn.
Szebellédi Zoltán elmondta: a városban megközelítőleg 200-300 ember jogosult erre az ellátásra, és számukra a kártyát szerdán adják át.   A polgármester az MTI érdeklődésre cáfolta, hogy ezzel az intézkedéssel nehéz helyzetbe hozták volna a rászorultakat, mert, mint mondta, egyelőre havonta átlagosan 5 és 10 ezer forint átutalásáról van szó. Hozzátette: abban bízik, hogy a kártyákra átutalt pénzt nem lehet italra, cigarettára vagy játékgépre költeni.

Forrás: MNO

Halálos előzés a 49-es úton

Életét vesztette egy kisteherautó vezetője a 49-es számú főút Őr és Vaja közötti szakaszán hétfőn kora este, amikor járművével mezőgazdasági vontatónak ütközött – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
A rendőrség kommunikációs munkatársának későbbi tájékoztatása szerint az áldozat egy 67 éves nyíregyházi férfi volt. Az eddigi adatok szerint a kisteherautó előzés közben ütközött össze egy szemben közlekedő mezőgazdasági vontatóval – mondta a százados.

A 49-es úton az útzárat már felodották.

Forrás: MNO

Ópusztaszer: lemondott az igazgató

Lemondott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) hétfői taggyűlésén Horváth Gábor igazgató. Tette mindezt azelőtt, mielőtt leváltották volna, a taggyűlést ugyanis eredetileg azért hívták össze.  Az 5 évre megbízott, de 2 év 9 hónap után távozó igazgató vezetői szerződése közös megegyezéssel szűnik meg, és tudomásul veszi, hogy nem nyilatkozhat a médiának. Kulturális szaktanácsadóként egy évig, havi 150 ezer forintért segíti utódja munkáját. A határozatot majdnem minden jelenlévő megszavazta: Solymos László szegedi alpolgármester tartózkodott.  Az ügyvezetői tisztségre Magyar Anna öt évre Tokovics Tamást javasolta, és a többség meg is választotta őt. Megbízási díja 368 ezer forint lesz. Tokovics kecskeméti közgazdász korábban a Dél-alföldi Fejlesztési Kft. ügyvezető igazgatójaként közbeszerzéseket és pályázatokat bonyolított le, vezette az inkubátorházat.

Forrás: Délmagyar.hu


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: