Rövid hírek 2009. november 3.

Programajánló

Haydn-koncert a Kecskeméti Nagytemplomban

2009. november 5. csütörtök 19 óra.
Műsoron: Haydn: Teremtés – oratórium.

Közreműködik:

Cleo Mitilineou – szoprán

Szerekován János – tenor

Gábor Géza – basszus

Nemzeti Énekkar

Vezényel: Antal Mátyás

Kései oratóriumát, A teremtést, Európa-szerte izgalommal várták a zeneértők, s a mű rövid időn belül jótékonysági koncertek egyik kedvelt darabjává vált. Haydn rendkívül büszke volt arra, hogy a zenéje nemcsak népszerű, de társadalmi haszna is van. „Tudom, hogy Isten kegyeltje voltam — mondta első életrajzírójának, de a világnak azt is tudnia kell, hogy nem voltam haszontalan tagja a társadalomnak, és hogy a zene útján is lehet jót cselekedni”.

harfa

 

 

 

 

 

Jókai Színház, Békéscsaba:

Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli

November 5-6. 19.00

00maszkok


 

 

 

 

 

Makó: Gáz van, a kanadaiak abbahagyják a kutatást

Somlyai Dóra, a kutatásban szintén részes Mol Nyrt. magyarországi kommunikációs igazgatója elmondta: a partnerek most értékelik a munkaprogram eddigi eredményeit, a továbblépésről később hoznak döntést.

Október 9-én a Falcon azt közölte, hogy az ExxonMobil két fúrást végzett 4358 és 4200 méterig. Mindkét esetben jelentős mennyiségű víz is a felszínre került, valószínűleg egy víztározó természetes törésvonalába ütköztek. A kanadai cég akkor jelezte, valószínűleg leállnak a kutató fúrásokkal.

Az azóta végrehajtott újabb fúrás, immár 3850 méteres szinten, szintén kedvezőtlen eredményeket hozott. A 130 óra alatt a kezdeti napi 560 köbméteres gázhozam, 200 köbméterre csökkent, bár ugyanekkor a feltörő átlagos vízhozam 540 köbméterről 50 köbméterre esett. A Falcon a harmadik eredmény alapján úgy döntött, hogy ideiglenesen leállítja a további kutatást ennél a kútnál.

Forrás: Index


image13973

Mafiiagyilkosság miatt elmarad a kupameccs

Szeged: Oroszországban ismeretlen tettesek a nyílt utcán lelőtték Sabtaj von Kalmanovicsot, a Szeviép-Szeged Euroliga-ellenfelének, a Szpartak Moszkva női kosárlabda-csapatának 60 éves tulajdonosát. Az izraeli hírportálok információi szerint a hétfőn brutálisan meggyilkolt Szpartak Moszkva-tulajdonos, Sabtaj von Kalmanovics az 1980-as évek elején a KGB alvó ügynökeként segítette a szovjetek hírszerzését. Az izraeli kormányzati körökben a feladatának megfelelően rendkívül jó kapcsolatokat szerző Kalmanovics végül 1987-ben bukott le kémkedés vádjával, és kilenc éves börtönbüntetést kapott az országban, azonban egészségügyi okok miatt mindössze öt évet töltött rács mögött és 1993-ban szabadult.

Az Izraelből Sierra Leonébe távozó üzletember gyémántkereskedéssel alapozta meg vagyonát az afrikai államban és 1994-ben tért vissza Oroszországba, ahol tegnapi kivégzéséig egyebek mellett az ország kosárlabdázásának egyik legfőbb mecénásaként tartották számon.

A tulajdonos erőszakos halála miatt elmarad a mai Szeviép Szeged – Szpartak Moszkva női kosárlabdamérkőzés az Újszegedi Sportcsarnokban.

Forrás: Délmagyar.hu – Szegedindex

image13973

A Dél-Alföldi RIB ülése

A Dél-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság (RIB) november 4-én tartja következő ülését, melyen részt vesz Dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára, aki a turizmus aktuális kérdéseiről, a jövőbeni tervekről és lehetőségekről tart tájékoztatót – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A program részeként Dr. Köteles Lajos, a házigazda Szent István Egyetem Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézet főigazgatója a turisztikai szakemberképzésről és oktatási kérdésekről tart előadást. Az ülés keretében továbbá Dr. Tokaji Ferenc, a Dél-alföldi RIB elnöke a turisztikai kiállításokról és rendezvényekről, valamint az aktuális kérdésekről, Gulyás Péter, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatója (RMI) pedig a Kulturális Turizmus Éve tapasztalatairól és az RMI szerbiai marketingtevékenységéről tart beszámolót.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: