Rövid hírek 2009. november 12.

Száz szegedi orvos a Bazilikánál

Orvosdemonstráció: 100 szegedi fiatal orvos és rezidens vestt részt a mai demonstráción Budapesten, a Bazilika előtt. A több mint ezer résztvevő orvos élőképet alkotott a téren. A főszervező Magyar Rezidens Szövetség szerint az egyedi kommunikációs eszköz célja az, hogy felhívják a közvélemény figyelmét a fiatal orvosok tarthatatlan helyzetére. Mint a szövetség elnöke, Papp Magor közölte, nem külföldön akarnak boldogulást találni, hanem itthon követelnek a munkavégzéshez szükséges, élhető körülményeket.

Forrás: Délmagyarország

image13973

Tompai hármas gyilkosság: rendőrök a föld alatt

Tompa-Alsósáskalaposon, a minapi brutális hármas gyilkosság helyszínén jelentős nagyságú pincerendszert találtak a rendőrök, a helyszínelés most itt folytatódik. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint egyelőre semmilyen jel nem mutat arra, hogy a pincelabirintusban csempészárut raktároztak volna.

Forrás: BEOL

image13973

Két bírónő összeverekedett a dabasi bíróságon

Az eset még az év elején történt, a HVG most aztért számolt be róla, mert az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, amelynek egyik célja annak felderítése, hogy a magyei bíróság elnöke megpróbálta-e eltussolni az ügyet.

A két bírónő nem akart nyilatkozni, a HVG szerint ugyanannyira állhat romantikus érzelem, mint szakmai féltékenység a háttérben. Jelenleg is mindketten a dabasi bíróságon dolgoznak. Az eljárás még kezdeti szakaszában van. A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos testi sértés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen az ügyben. Az ügyészeknek kérniük kell a bírák mentelmi jogának felfüggesztését a köztársasági elnöktől, mielőtt bármelyikük is gyanúsítottá válhatna.

Forrás: BEOL – HVG

image13973

Baleset Nyírbogdány határában

Átmenetileg teljes szélességében is le kellett zárni a 4-es főutat Nyírbogdány határában egy közlekedési baleset miatt csütörtök este.

A helyszíni információ szerint egy Opel vezetője úgy próbált balra rákanyarodni a 4-es főútra Nyírbogdány irányából Székely felé tartva, hogy nem adott elsőbbséget a védett úton Záhony felől érkező ukránrendszámú kisbusznak, ami oldalba találta az Opelt.

A mentők két sérültet vittek kórházba, a rendőrség eljárást indított a körülmények tisztázására.

Forrás: SZON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: