Sajóbábony: etnikai zavargás

Ahogyan a hírekből ki lehet hámozni, Sajóbábonyban a cigányok lapáttal és ököllel harcolnak a rasszizmus ellen. A tegnapi jobbikos lakossági fórumon elhangzott néhány kiejlentés, ami a helyi , magát romának nevező etnikum egyes tagjainak nem tetszett, ezért először csak megfenyegették a rendezvény résztvevőit, többek között a feloszlatott Magyar Gárda volt megyei elnökét, majd támadásba lendültek. A parázs hangulat vasárnap folytatódott, ezért a Miskolci Rendőrkapitányság nagy erőkkel vonult a vegyésztelepülésre a nyugalom megőrzése érdekében. Még este sem csitult a háborús hangulat, ellenben a rendőrök egyelőre urai a helyzetnek.

A Magyar Nemzet helybeli informátorának szavai szerint először a szombati jobbikos rendezvény főszervezőjét fenyegették meg a romák közül néhányan a feloszlatott Magyar Gárda volt borsodi elnökével egyetemben, majd a kocsmáros ugyancsak hasonló sorsra jutott. A Sajóbábonyból kilógott negyvennégy éves férfi több helyszínen zajló verekedésekről beszélt, amiket ma este fél 7 tájban provokáltak ki a cigányok, ráadásul megerősítette, hogy az egyenruhásoknak egyéb dolguk szintén akadt. Lapáttal összetörtek egy személyautót a megvadult emberek, bár a rendőröknek állítólag sikerült elejét venniük az újabb garázda cselekedeteknek.

Állítólag a volt gárdisták tömegesen tartanak a falu felé, de csapatostül indultak a taktaközi cigányok is. Jelenleg úgy tűnik, csend van, de a szemben álló felek alig várják, hogy lazuljon a kommandósok figyelme, és újra kezdik a verekedést. Rendőrségi információk szerint eddig három embert állítottak elő. Állítólag feloldották a községben bevezetett útzárat is, arról nincs információ, hogy érkeztek-e a faluba gárdisták vagy cigányok.  A fejleményekről tudósítunk.

Forrás: Hír Tv, MNO


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: