Rövid hírek 2009. november 16.

Kolompár a bíróság előtt

Megkezdődött a Kolompár Orbán és öt társa ellen indított büntetőügyek tárgyalása hétfőn a Kecskeméti Városi Bíróságon; az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét és társait jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, jelentős értékre elkövetett sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével és magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség. A vád szerint 2006 novemberében a támogatásból 2,679 millió forinttal úgy számolt el a programot lebonyolító kiskunmajsai szervezet, hogy a bizonylatokon szereplő gazdasági tevékenység valótlan volt, mivel nem a bizonylatokon szereplő időpontokban, hanem később valósult meg.
A perről holnap jelentkezünk további információkkal.

Forrás: Hírszerző


image13973

Sajóbábony: rend van a faluban

Vasárnap éjjelre helyreállt a közrend, ezután a rendőrség az elrendelt útlezárást feloldotta. Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy az erőszakos cselekmények miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság “közösség tagja elleni erőszak bűntett”, továbbá a miskolci rendőrkapitányság testi sértés, valamint zaklatás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Egy személyt a rendőrség őrizetbe vett.
Az RSK beszámolója szerint a sajtóban napvilágot látott „tömegverekedés” tényét azonban a Jobbikon és a gárdistákon kívül a polgármester, a rendőrség és a helyszínen lévő romák is határozottan cáfolják.

Az őrizetbe vett ember baltával verte be egy autó ablakát. Társait még keresik. A helyi romák azt mondták, azért támadtak vasárnap este egy gárdista autójára, mert az autók bevonultak egy cigányok lakta utcába, és az első autó elsodort egy romát, aki a baleset következtében, még mindig fájlalja a lábát. Szerencsére itt nem fajultak odáig a dolgok, mint Olaszliszkán, de ez nem a cigányokon múlott.

Forrás: Hírszerző, Hír Tv


image13973

Zuschlag-per: Szilvásy tanúvallomása

Szilvásy szerint kevéssé valószínű, hogy Zuschlag tudott volna arról, hogy lehallgatják a telefonját. A tanúként meghallgatott volt titokminiszter nehezményezte, hogy nemeztbiztonsági ügyekről nyílt tárgyaláson esik szó.

A perben egy tanú és a másodrendű vádlott is azt állította, hogy Zuschlag János korábban arról beszélt nekik: Szilvásy György értesítette őt a telefonlehallgatásról.


image13973

Az elit sem adatja be magának az újinfluenza-oltást

A GtK Healt Care és a TÁRKI közös felméréséből kiderül, hogy a 14 éven felüli magyar lakosság 81 százaléka elutasítja a védőoltás szükségességét. A legnagyobb az elfogadottsága a városban élő diplomásoknál, de nekik is mindössze 23%-uk tervezi, hogy beadatja magának a védőoltást. A legkisebb az elfogadás aránya a szegény nyugdíjas rétegnél.

Forrás: Info Rádió

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: