Rövid hírek 2009. november 17. Déli kiadás

Medgyesegyháza: eladó a református templom

Elfogytak a hívek másodaszor is: az eredetileg zsinagógának épült templomot 1951-ben szerezte meg a református egyház, miután az elhurcolt helybeli zsidók közül senki nem tért vissza. A református templomba járók is elfogytak mára: már a három hetenként tartott istentiszteletekre is csak egy-két ember jött el. Pénz híján a szükséges javításokat, felújításokat nem tudták elvégezni. Elromlott a villany, felmondta a szolgálatot a konvektor. A 4,5 millió forintra értékelt épülettől az egyház és a város is szabadulna. A Rákosi Mátyás által ajándékozott harangot Medgyesegyháza megvásárolja.

Forrás: BEOL

image13979

Gyurcsány lesz a köztársasági elnök?

Szanyi Tibor baloldali politikai blogger Gyurcsány ferencet javasolja kötársasági elnöknek. Az abszurd elképzelés Szanyi blogjában olvasható.

A jobboldali média felkapott egy spekulációt, hogy t.i. a jelenlegi Parlament még a mostani ciklusban megválasztaná az új köztársasági elnököt. Én ugyan nem tudok ilyen politikai szándékról, de nem állok ellen, végül is akár jó ötlet lehet. Ez esetben Gyurcsány Ferencet javaslom megválasztani! – írja blogjában Szanyi Tibor, MSZP-s képviselő.

Ha 2005-ben nem sikerült a mi oldalunkról államfőt választani, hát sikerüljön 2010-ben, azaz legyen a baloldal és a liberálisok közös köztársasági elnökjelöltje Gyurcsány Ferenc. Remélem, ettől még a kedve is elmenne a Fidesznek, hogy országgyűlési választásokat akarjon nyerni – teszi hozzá.

Forrás: Mediatica.ro

image13979

Orvosi kezelések papíron

Saját ügyfélkapuját kinyitva több szegedi egyetemista bukkant elszámolt, de el nem végzett orvosi kezelésekre. Egyiküket gyerekkorában vették “keresőállományba”, másikuknak több fogát húzták ki, mint amennyi volt. Idén 102 ezer alkalommal kérdezték le honfitársaink betegéletútjukat, és háromzer esetben tettek bejelentést hibáról, szabálytalanságról.

Forrás: delmagyar.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: