Rövid hírek 2009.november 18.

Országos influenzajárvány. H1N1, vagy más?

Elérte a járványküszöböt az újinfluenza gyanús megbetegedések száma, ezzel országos járvány van Magyarországon – jelentette be szerdán az országos tisztifőorvos. Falus Ferenc elmondta: a 46. héten 22 100 ember betegedett meg, elsősorban Pest, Heves, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben. A betegek 29 százaléka gyermek, 43 százaléka 15 és 34 év közötti, 25 százaléka pedig 35-59 év közötti. Eddig 35 közoktatási intézményben történt csoportos fertőzés, ebből 18 esetben ki is mutatták az újinfluenza vírust.

Forrás: Velvet – Helyszínelő

Azt, hogy hányan betegedtek meg ténylegesen a H1N1 okozta influenzában, és hány ember betegségét okozta a szezonális influenza vagy más vírus – a hatóságok nem tudják. De H1N1-járványról beszélnek, mert az extraprofittal megterhelt oltóanyagot mindenképpen rá akarják tukmálni a lakosságra. A múlt héten 165-en kerültek kórházba influenzával, 17-en vannak intenzív osztályon, haláleset nem történt. (A szerkesztő)

image13973

Kecskeméti kórus sikere Bécsben

A bécsi Franz Schubert Nemzetközi Kórustalálkozón a kecskeméti Ars Nova énekegyüttes, Kiss Anna vezényletével, arany minősítést kapott, a rangos nemzetközi verseny történetének eddigi legmagasabb pontszámával, a vegyes kamarakórus kategóriában.

Forrás: Interkultur.com; Kecskemét mjv. Hírlevele

image13973

Zuschlag-ügy: Mesterházy sem tud semmit

A Zuschlag-ügyben ma a kecskeméti megyei bíróságon Mesterházy Attilát hallgatták meg, tanúként. Elmondásából kiderült, hogy nem tudott arról a kompromisszumról, aminek eredménye az ő államtitkári kinevezése lett, és sem Zuschlag, sem a vele kapcsolatban álló szervezetek nem keresték meg támogatás-ügyben. A tanúvallomások alapján úgy tűnik, Zuschlag saját maga adott magának pályázati pénzteket MSZP-közeli szervezetek finanszírozására, és a kormányzat semmiről nem tudott semmit. miniszterek és államtitkárok csukott szemmel, süketen hagyták, hogy nélkülük intéződjenek az ügyek.

Gyurcsánynak igaza volt abban, hogy nem kormányoztak négy évig? És abban, hogy “hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal…”?

Mesterházy Attila tanúkihallgatása fél 11-kor véget ért. Részletekért kattintson ide: BEOL

image13973

Gödöllő: holttest a csomagtartóban

A rendőrök kedden este egy lakossági bejelentés után mentek ki egy gödöllői parkolóba, ahol már több napja állt egy személykocsi. Az utastér átvizsgálása után a nyomozók a csomagtartóban egy 50 éves férfi holttestét találták meg. Mint kiderült, az áldozat eltűnését családtagjai már másfél hete bejelentette.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint már megindult a nyomozásemberölés miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Egy héttel ezelőtt egy fővárosban parkoló autó csomagtartójából került elő egy 26 éves fiatalember holtteste. Később kiderült, hogy sokan keresték, mert sokaknak tartozott. Egyik hitelezője volt, aki egyetlen lövéssel kivégezte. A férfit 12 órán belül elfogták a rendőrök.

Forrás: SZON

image13973

Nemzetközi elfogatóparancs Hunvald társa ellen

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a bíróság a külföldön tartózkodó Czibula Csaba VII. kerületi önkormányzati képviselő ellen. Czibula több mint 2 éve kilépett a Fideszből. Azzal gyanúsítják, hogy részt vett az erzsébetvárosi ingatlanpanamában: Gál Györgytől, a VII. kerület gazdasági bizottságának SZDSZ-es elnökétől kapott több millió forint kenőpénzt, hogy testületi tagként támogassa az ingatlan-értékesítéseket.
Czibula Csabát különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt keresik, de hivatalos személy által folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel is gyanúsítják.

Forrás: Hír Tv

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: