H1N1 – Oltassunk vagy ne oltassunk?

Részlet a Hírszerző
“Ha valaki nem tud fingani, még nem kell orvoshoz menni”
című cikkéből.

A neten terjedő rémhírek közül néhány: “A H1N1-vírus nem más, mint egy katonai kutatólaboratóriumban előállított, gyilkoló vírus-törzs, melyet szabadon engedtek!”, “A védőoltásokba csempészett vírusokkal meg lehet változtatni a DNS-t!”, “Az oltóanyagban chipek vannak”

A véleményekből: Egy még bölcsi előtt álló gyermekével játszóterező kismama, K. Zita is ezért vár az oltással, s egészségügyben dolgozó édesanyja sem ajánlja neki az injekciót: “annyi negatív dolgot lehet hallani. Idáig sem oltattam be magam egyik influenza ellen sem, s nem egyértelmű számomra, hogy ez ellen miért kéne. Annyira rövid volt a gyógyszer forgalomba hozatali ideje, hogy az nem volt elég arra, hogy a törzskönyvezési feladatokat és a mellékhatás-folyamatokat meg tudják csinálni, ez pedig gyanússá teszi az egészet”.

Falus Ferencnek minderre van magyarázata: “ez az oltóanyag nem most készült, hanem évekkel ezelőtt, a madárinfluenza-járványkor. Arra készült, hogy ha valamikor egy új, fenyegető influenzavariáns megjelenik, akkor úgynevezett törzsváltással rövid idő alatt lehessen előállítani az új oltóanyagot. A gyártási mechanizmus engedélye megvolt, ki volt próbálva a technológia, a tárolás, minden”.

A teljes cikk olvasható: Hírszerző

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: