A húsvéti nyúl is oltassa be magát!

Most, hogy Szegeden pénz hiányában elmaradnak a műtétek, hogy a kórházak jótékonysági akciókkal próbálják meg  – legalábbis részben – pótolni azt, amit elvesz tőlük a kormányzat, üdítő színfolt az egészségügyben az országos tisztifőorvos médiaszereplése. Ez az igazi reality-show!

Védőoltással ellátott, egészséges, fertőtlenített Mikulás
Védőoltással ellátott, egészséges,
fertőtlenített Mikulás

Az, hogy Győzike-stílusban megosztotta országgal-világgal, hogy a guta kerülgeti, mert nem oltat a magyar; szerény kezdet volt csupán. Mint meseírót, megelégedéssel tölt el, hogy tegnap felszólította a Mikulást, oltassa be magát sertésinfluenza ellen. Végre egy orvos, aki hisz a mesékben! Mert a Mikulásnak igenis, léteznie kell, ha védőoltásra kap felszólítást! És ugye, nem ám csak úgy, hebehurgyán, a kéményen keresztül leereszkedni, és bedobálni a csizmácskákba az ajándékot, hanem a higiénia főcsapása mentén, oltási bizonyítvánnyal, gondosan lábat törölve, frissen mosott kézzel, eselteg egészségügyi maszkban belopózni a kisgyerekekhez, és  fertőtlenített zacsiban otthagyni azt a nyavalás ajándékot! A legfőbb baj, hogy a Mikulás szakálla nehezen tisztán tartható. Nem ajánlotta, de sejtette a főorvos úr, hogy a legcélravezetőbb az volna járványügyi szempontból, ha a Mikulás megborotválkozna. Minek az a sok szőr, ugye?!
Ezek után természetesen a karácsonyi angyalkának is ajánlott sorba állani a szuriért, és hát, ha a járvány addig nem fullad ki magától, a húsvéti nyúl is meggondolhatja, hogy beoltatja magát, mielőtt tojni kezd! És ha már itt tartunk, védőoltás nélkül nem maradhat Hófehérke és a hét törpe, Piroska, és természetesen a nagymama, mert ő is a különösen veszélyeztetett populáció tagja – és hát a farkas is megkaphatja elméletileg a kórságot, tehát őt is oltani kell!
A Hétfejű Sárkánynak hét oltást kell kapnia, a Vasorrú Bába jó, ha előtte rozsdaoldóval lekezeli az orrát. Viszont oltás szempontjából a legproblematikusabb mesehős Csipkerózsika, őt ugyanis először föl kell ébreszteni. No, őt a főorvos úrnak ajánlom, személyes beoltásra!

A mesének vége, aludjatok jól, álmodjatok szép nagy védőoltásokat, jóéjszakát, gyerekek!

Reklámok

One Response to A húsvéti nyúl is oltassa be magát!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: