Rövid hírek, 2009. november 23.

Részeg kerékpáros ütközött rendőrautóval

A rendőrök Szegeden vasárnap este egy, a járdán bizonytalanul, világítás nélkül hajtó kerékpárost  akartak megállítani. A biciklista azonban nem állt meg, hanem irányt váltva nekicsapódott a rendőrautó visszapillantójának. Amikor igazoltatni próbálták, kereket akart oldani, de közben keresztülesett a kerékpárján. A rendőrök mentőt hívtak hozzá, a kórházban kijózanították, és megindult ellene a szabálysértési eljárás.

Forrás: Délmagyar.hu

image13973

Debrecen: két év a korrupt rendőrnek

Jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a debreceni ítélőtábla azt a rendőrt, aki ötezer forintért továbbengedett egy okmányok nélkül közlekedő román autóst. A vádlott és társa, akit a bíróság már első fokon felmentett, 2008. március 5-én járőrszolgálatot látott el a 42-es számú főúton. Biharkeresztes és Mezőpeterd között megállítottak román állampolgárt, aki Ártánd felől Berettyóújfalu felé tartott.
Az autósnál nem volt forgalmi engedély, ezért a vádlott közölte vele, hogy ötezer forint bírságot kell fizetnie. A nő többször is felajánlotta, hogy hazamegy az okmányért, de ezt a vádlott nem engedte. A rendőr átvett ötezer forintot a nőtől, majd biztosította arról, hogy rendőri intézkedés nélkül eljuthat Debrecenbe. Berettyóújfalu közelében a nőt ismét megállították a rendőrök, ekkor az autós elmondta a járőröknek, hogy pár perccel korábban már fizetett ötezer forintot a forgalmi engedély hiánya miatt.

Forrás: InfoRádió

image13973

Szeged: még lélegeztetőgépen az újinfluenza szövődményével kezelt kismama

Továbbra is lélegeztetőgépen van az a kismama, akit az újinfluenza és annak szövődményei miatt már hetek óta kezelnek a Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán. A beteg továbbra is súlyos állapotban van, de reményt keltő, hogy nem fordult rosszabbra az állapota – mondta Rudas László, a klinika professzora. A nőnél rendkívül súlyos vírusos tüdőgyulladás lépett fel, ami miatt elpusztult a légzőhám nagy része. A professzor szerint most már nem az a cél, hogy a vírus eltűnjön a szervezetéből, hanem hogy a légzőfelület regenerálódjon. Ilyenkor a legnagyobb veszély a felülfertőződés, de erről ebben az esetben szerencsére nincs szó.

Forrás: Origó

image13973

Kaskantyú: cserbenhagyásos gázolás

Kaskantyún, a Bercsényi utcában – minden bizonnyal a rossz látási viszonyok miatt – egy 58 éves gyalogos férfit ütött el a vele azonos irányba haladó autós. Az eset vasárnap hajnalban történt, a kocsi sofőrje nem állt meg, a mentőket és a rendőrséget sem értesítette a történtekről. A gyalogos a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
A rendőrök vasárnap délután elfogtak egy 38 éves soltvadkerti férfit, akit a cserbenhagyásos gázolással gyanúsítanak. A férfi részben elismerte tettél, a kiskőrösi rendőrök pedig őrizetbe vették.

Forrás: BAON

image13973

Jászberény: tömegverekedés a Szövetkezet úton

Vasárnap éjjel a jászberényi rendőrkapitányságra bejelentés érkezett, amely szerint az egyik szórakozóhely előtt kb. harminc ember üti-veri egymást. A bejelentést köverően, a rendőrök kivonultak a helyszínre, azonban ott csak három jászapáti férfit találtak. Az ő elmondásuk szerint, a szórakozóhely bejárata előtt álltak, amikor megállt négy személyautó, amiből általuk ismeretlen személyek szálltak ki és bántalmazták őket. A sértettek közül ketten könnyebb, míg egyikőjük súlyos sérülést szenvedett.

Forrás: SZOLJON

image13973

Nem akart fürödni – százötvenen keresték

Nyírkátán egy kilencéves kislány elszökött otthonról, és mintegy százötvenen próbálták megtalálni. A rendőrség, tűzoltóság, polgárőrség, speciális mentők mellett a rokonok és környékbeliek is segítettek a keresésben. A gyereket mintegy három óra múlva sértetlenül találták meg a szülői háztól nem messze. A kislány elmondta, hogy azért szaladt el otthonról, mert félt a fürdetéstől. Amikor látta az őt kereső embereket közeledni, máshova bújt, majd vissza a már átkutatott farakás alá.A végül megkerült gyereket a mentők megvizsgálták, de nem szorult ellátásra, így miután a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai meghallgatták, hazatérhetett.

Forrás: SZON
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: