Rövid hírek, 2009. november 24.

Vandál betörők a jászberényi iskolákban

Több jászberényi általános iskolába és azokhoz tartozó épületekbe törtek be az elmúlt hónapokban, az elkövetők szinte minden esetben jelentős anyagi kárt okoztak – közölte a rendőrség.

A betörők cselekménye legutóbb értelmetlen vandalizmussal párosult – tette hozzá a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferense. Hajduné Budai Orsolya hadnagy tájékoztatása szerint a Szent István körúton lévő speciális szakiskolából a tettesek kéziszerszámokat, műszaki tárgyakat tulajdonítottak el, a kár értéke eléri az egymillió forintot. Emellett az intézményben szinte az összes bezárt ajtót felfeszítették, az iskola konyháját pedig teljesen tönkretették, miután az ott található eszközöket szétszórták, az élelmiszer-alapanyagokat kiborították a tárolóedényekből.

Forrás: MNO

image13973

Szeged: az újinfluenza szövődményei miatt intenzíven kezelnek egy orvosnőt

Az új típusú influenza légúti szövődményei miatt az intenzív osztályon kezelnek egy szegedi orvosnőt a múlt hét közepe óta, a nő lélegeztetőgépen van. A doktornő üzemorvosként dolgozik, illetve alkalmassági vizsgálatokat végez, férje a makói kórház egyik szülészorvosa. Az üzemorvos – akinek nincs háziorvosi praxisa – nem volt beoltva a H1N1 vírus ellen, azt egyik páciensétől kaphatta el. Nem volt beoltva az az ápolónő sem, aki a szintén a H1N1 vírus miatt az intenzív osztályra került kismamát kezelte: ő is megbetegedett, de nem kapott tüdőgyulladást.

Forrás: Délmagyarország

image13973

Elnapolták a Kolompár-pert

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró közölte: a per várhatóan februárban folytatódik. Ezt megelőzően azonban rövidesen döntés születik arról, hogy a bíróság a már tárgyalt két vádirattal egyesíti-e a legutóbb – a Kecskeméti Városi Ügyészség által idén október elején – emelt vádat, amelyben Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét és öt társát jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítják.
E vádirat szerint a vádlottak az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a hazai költségvetésből pedig 36,4 milliót szereztek meg jogosulatlanul, és további 76,5 milliót kíséreltek megszerezni. A szervezetek által felvett 145,5 millió forintnyi támogatás elszámolásához benyújtott bizonylatokon szereplő gazdasági események nem valósultak meg.

Forrás: MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: