Rövid hírek, 2009. november 27.

Nehéz helyzetben a kecskeméti kórház

Nehéz helyzetbe került a Kecskeméti Megyei Kórház. Hónapokkal ezelőtt sem volt túl rózsás a helyzet az egészségügyi intézetben, de ma már azokat az időket is visszasírják a dolgozók. A többszörösen megkurtított társadalombiztosítási költségvetés eddig 5000 súlyszámot finanszírozott Kecskemétnek, ez a szám az év végére, novemberre és decemberre 4300-ra csökkent.

– Az a 38 milliárdos többlet, amit a kórházak elvileg januárban kaphatnak meg, nem old meg semmit sem, csak egy lélegzetvételnyi szünethez jutunk, semmi több – mondta a delmagyar.hu-nak Svébis Mihály. – Egyre több a beteg ember, ennyi pénzből nem lehet fenntartani az egészségügyet. Nem vagyok jós, nem tudom megmondani, mi lesz a választások után, de az új kormánynak mindenképpen lépnie kell, ésszerű struktúraváltásra van szükség.

A teljes cikk olvasható: Délmagyar.hu

image13973

160.000 forintos hotelszámlát nem fizetett ki a Danubius

Százhatvanezer forinttal tartozik a szegedi Korona Hotel tulajdonosainak a múlt héten megszűnt Danubius rádió vezetősége – kilenc szobát vettek ki a Pirítós stábjának. Vadon János, Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és munkatársaik november 8-áról 9-ére virradó éjjel aludtak a Petőfi Sándor sugárúti hotelben. Másnap korán reggel keltek, a Széchenyi térről jelentkeztek be, ahol a 140 éves Pickkel tartottak közös rendezvényt.

Forrás: Délmagyar.hu

image13973

Szolnokon holnap kezdődik a karácsonyi vásár

November 28-án, szombaton 16 óra 30-tól a Lurkó színház műsorával kezdődik a négy héten át tartó eseménysorozat, 17 órakor dr. Beer Miklós váci megyéspüspök megyújtja a téren felállított adventi koszorú első gyertyáját.

Forrás: SZOLJON

Ismét gázolt a vonat – most Tokajnál

Vonat gázolt halálra egy embert péntek este Tokaj és Rakamaz között.

Emiatt az utasok késésekre számíthatnak a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Nyíregyházavonalon – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.

Egy Miskolcról Nyíregyháza felé tartó személyvonat gázolt halálra egy embert Tokaj ésRakamaz között, nem sokkal háromnegyed 7 elõtt.

MÁV megpróbált pótlóbuszokat rendelni, hogy elszállítsák az utasokat, de nem sikerült, így -míg a helyszínelés tart – a szerelvények vesztegelnek. A baleset miatt körülbelül öt vonat másfél órás késéssel érkezik meg a végállomásra a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza vonalon.

Forrás: SZON

image13973

Elfogott a Magyar Hírlap egy levelet: trükközik a kormány a vakcinával?!

A napilap szerint a kormány leggátlástalanabb kufárokat megszégyenítő módon üzletel a kormány a H1N1 vírus elleni oltóanyaggal.
A leggátlástalanabb kufárokat megszégyenítő módon üzletel a kormány a H1N1 vírus elleni oltóanyaggal – állítja a Magyar Hírlap Oszkó Péter pénzügy- és Székely Tamás egészségügy-miniszternek a lap birtokába jutott levelezése alapján.
A lap szerint a gyártó 6,615 milliárd forintot kap a hatmillió adag oltóanyagért, amelyből négymilliót térítésmentesen adnak a veszélyeztetetteknek.
Ennek a költségnek egy részét az extraprofitból, másik részét a 2011-es büdzséből a következő kormánynak kellene állnia.

Forrás: hirado.hu | Magyar Hírlap

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: