Rövid hírek 2009. november 30.

Szeged: sötétben pakolták át a Mars téri pavilonokat

Piaczárás után tegnap elkezdték átpakolni az önkormányzattal még perben álló 13 kereskedő 18 Mars téri pavilonját. A piacigazgatóság senkit sem engedett a területre, pedig a helyszínen megjelent kereskedők, politikusok és sajtómunkások be akartak menni – a hangulat estére feszült lett, a rendőröket is kihívták.

Tegnap piaczárás után 18 Mars téri pavilont áthelyeztetett az üzemeltető Szegedi Vásár és Piac Kft. az U pavilon oldalába. Ezek azok a bódék, amelyeknek a sorsáról nem tudott megegyezni az önkormányzat a kereskedőkkel, ezért bírósági perekben döntenek róluk.

Késő délután a helyszínre érkeztek a pavilontulajdonos kereskedők, és tiltakoztak az áthelyezés ellen.

A teljes cikk olvasható: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/sotetben_pakoltak_at__a_mars_teri_pavilonokat/2128357/

image13973

Megint hamis sajtóhírek H1N1 ügyben

Nem tudni, melyik média kezdte, az ÁNTSZ közleményét, amelyben egyelőre nem erősítették meg azt, hogy a fiatalember halálának köze van a vírushoz, úgy értelmezik: megvan az újinfluenza újabb áldozata.  A karcagi kórházban most elhunyt 18 éves fiú halálát is a H1N1 vírus számlájára írják.

Az édesanya szerint fia halálának nem volt köze az vírushoz. (Délmagyar.hu)

Az origo internetes hírportál szerint a fiú a tiszafüredi otthonból került kórházba, eredetileg nem a vírus miatt. A fiú édesanyja az internetes újságnak elmondta, hogy gyermeke november 21-én halt meg. Az édesanya szerint fia halálának nem volt köze az vírushoz, nem volt fertőzött sem ő, sem más az otthonban. (Origo)

image13973
Ítélőtábla előtt a csorvási, szeghalmi és sarkadkeresztúri önbíráskodók


Társtettességben elkövetett önbíráskodás bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2009. március 24-én M. Zoltán (1971 – csorvási lakos) elsőrendű és Sz. István (1977 – szegedi lakos) másodrendű vádlottat. Ezért a elsőrendű vádlottat 1 év börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat 1 év 7 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A harmadrendű  vádlott H. Gyula (1975 – szeghalmi lakos) és a negyedrendű  vádlott B. Péter István (1971 – sarkadkeresztúri lakos) az I. fokú bíróság szerint bűnös társtettességben elkövetett önbíráskodás és társtettességben elkövetett rablás bűntettében. Ezért a harmadrendű vádlottat – halmazati büntetésül – 2 év 2 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra, a IV. rendű vádlottat – halmazati büntetésül – 3 év 3 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Az ügy ötödik rendű vádlottja, K. Henriett (1983 – túrkevei lakos) csalás kísérletért és magánokirat-hamisításért – halmazati büntetésül – 300 napi tétel pénzbüntetést kapott, és a bíróság a pénzbüntetés egy napi tételének összegét 250 forintban határozta meg. Kötelezte a bíróság az I.-IV. rendű vádlottakat, hogy G. János sértettnek fizessenek meg 17 millió 503.167 forintot (és annak kamatait) kártérítés címén, egyebekben a sértett polgári jogi igényét egyéb törvényes útra utasította.

A teljes cikk olvasható : http://www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/itelotabla-elott-a-csorvasi-szeghalmi-es-sarkadkereszturi-onbiraskodok-272938

image13973

Csernobili hulladék a 44-es út mellett?

Egy Kunszentmárton határában álló hajdani szőrmegyár sugárszennyezettségének vizsgálata mellett döntött a helyi védelmi bizottság egy tévériport nyomán – közölte hétfőn az MTI-vel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere.

Czuczi Mihály szerint az önkormányzat a TV2 Napló című műsorából értesült arról, hogy még ma is sugárzó, Csernobil környékéről származó radioaktív hulladékot tárolhattak évekkel ezelőtt a település egykori szőrmegyárának területén.

Forrás: BEOL

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: