Rövid hírek, 2009. december 1.

A kormány sem tudja, ki a vakcinagyártó cég tulajdonosa

A magyar kormány ismeretleneket bízott meg a magyar lakosság többségének egészségét befolyásoló védőoltás gyártásával. Ez a nemzetközi gyakorlatban példátlan, a demokráciával összeegyeztethetetlen lépés, kockázatai felmérhetetlenek. A kormány nem először lépi át a demokrácia határait, de ez a “határátlépés” olyan súlyú, hogy felelősei remélhetőleg nem fogják megúszni a felelősségre vonást.

image13973

Békéscsaba: eltüntetik a felháborodást kiváltott Betlehemet

A BEOL érdeklődésére Botyánszky Mária, az önkormányzat sajtóreferense elmondta, intézkedtek az „alkotás” azonnali elbontásáról, vélhetően szerdára teljesen eltüntetik az életképet.

A város gondoskodott arról is, hogy a napokban új, igényesen kidolgozott betlehemi jelenet várja majd a karácsonyi vásárt felkeresőket.

Forrás. BEOL

image13973

Szentes: elütötték az úton részegen alvó biciklist – megúszta

Egy Szentes felől Kunszentmárton irányába tartó gépkocsi vezetője vészfékezett, amikor észrevette az úton fekvő embert, ennek ellenére elütötte a férfit, akit métereken keresztül maga előtt tolt – közölte a hadnagy, hozzátéve: a biciklisnek hatalmas szerencséje volt, lényegében karcolásokkal megúszta a balesetet. A Szentesi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményezett a kerékpáros ellen.

Forrás: BEOL

image13973

Szeged: tüntetés Mikuláskor

A Szegedi Civil Fórum megbízottja, Nógrádi Tibor tegnap délután a vasárnap elhordott Mars téri bódék miatt emelt szót az U pavilonnál – ahol jelenleg az áthelyezett lomok hevernek. Szerinte az önkormányzat alkotmányellenesen járt el. Nógrádin kívül a pavilonok tulajdonosai jelentek meg, valamint Szilágyi Árpád városvédő polgár.

Nógrádi Tibor azt mondta, a város és a kereskedők jogvitájában nem kíván állást foglalni; azért tiltakozik, mert a magántulajdon kárt szenvedett, amikor a bezárt pavilonokat és a benne lévő árut átpakolták a tér másik felébe. „Sérült a demokrácia és a jogbiztonság, a magántulajdonhoz való jog”, ezért advent második vasárnapján 18 órai kezdettel Gyertyaláng és buldózer címen békés demonstrációt szervez a polgármester házánál „a szegedi demokrácia védelmében”.

A polgármester válaszát itt olvashatják: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/mikulaskor_botka_haza_elott_vedik_a_demokraciat/2128677/

image13973

Maga tákolta kunyhóban bujkált a körözött sorozatbetörő

November 30-án az éjszaka Zsurk külterületén a tuzséri körzeti megbízott és a Záhonyi Rendőrkapitányság egyik járőre fogták el azt a 49 éves férfit, akit betörés-sorozat miatt nyár óta köröztek. A 49 éves férfi egy általa épített kunyhóban bujkált.

A Záhonyi Rendőrkapitányság nyomozásának adatai szerint a gyanúsított ez év júniusa óta tizenegy betörést követett el a környékbeli Tiszaszentmárton, Zsurk, Záhony és Győröcske településeken. A férfi főleg élelmiszerboltokba és iskolai konyhákba tört be, de járt óvodában, hétvégi házban és magánlakásban is. Általában élelmiszereket, italféleségeket tulajdonított el, összesen mintegy 300 ezer forint értékben.

Forrás: SZON

image13973

Megdöbbentő részletek a pécsi egyetemi lövöldözésről

Pécs – Pásztor Attila a pécsi egyetemi lövöldözés után 15 perccel már a helyszínen volt, ő foglalkozott az ámokfutást átélt, sokkos állapotba került gyógyszerészhallgatókkal. Értesülésünk szerint G. Ákos kivégzésszerűen, a földön fekvő, védekező testtartást felvevő, sérült és vérző csoporttársába is belelőtt még egyszer közvetlen közelről.

A trauma feldolgozása hónapokba telhet. Pásztor Attila, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság igazságügyi klinikai szakpszichológusa – aki Szegeden kezdte felsőfokú tanulmányait, amit aztán Pécsett fejezett be – a lövöldözés után 15 perccel már a helyszínen volt. Ő foglalkozott azokkal a gyógyszerészhallgatókkal, akik átélték G. Ákos ámokfutását. A csoportban 16 lány és 4 fiú tanult.

A teljes cikk olvasható: http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/megdobbento_reszletek_a_pecsi_amokfutasrol_foldon_fekvobe_lott/2128532/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: