Rövid hírek, 2009. december 2.

Békéscsaba és Lőkösháza között gázolt a gyorsvonat

Halálra gázolta Békéscsaba és Lőkösháza között a gyorsvonat azt a nőt, aki a megyeszékhelytől három kilométerre eddig ismeretlen okból lépett a vasúti pályára szerda este – közölte a rendőrség az MTI-vel.

A Lőkösháza felől Budapest irányába tartó vonat legalább egy órát várakozott, amíg a rendőrség vizsgálta a baleset körülményeit. Az áldozat személyazonosságát egyelőre nem tudták megállapítani – tájékoztatott Pengő Erzsébet, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Forrás: Hírszerző

image13973

Battonya: sorra dőlhetnek össze  a házak

A nyári szárazságban a vályog összezsugorodott, a mostani hatalmas esők miatt pedig „megindultak” a házfalak Battonyán. Karsai József polgármester eddig 30 rossz állagú ingatlant számolt össze.

— Reggel bejártam a 4. kerületet. Szeptemberhez képest iszonyatosan sokat romlott a házak állapota. Nyáron a szárazságban a vályog összezsugorodott, a mostani hatalmas esők miatt „megindultak” a házfalak. Csak ebben a kerületben 30 rossz állagú ingatlant számoltam össze, amiből — ehhez nem kell építésznek lenni —, 15 életveszélyes. Köztük egy kilenc gyermekes családé is.

Az önkormányzat az elkövetkező napokban felméri, fényképpel dokumentálja, hány rendkívül rossz állapotú ház van a városban. Kérik a katasztrófavédelem és az önkormányzati minisztérium segítségét.

— Így nem mehetünk a télnek. Van olyan ház, amelyiknek fél méterre behajlik a teteje. Ha esik rá hó, összedől. Sátorvárost mégsem építhetünk! Lassan ott tartunk, hogy faházgyárat kellene építenünk, hogy megoldjuk a mélyszegénységben élők lakhatási problémáját. – mondja Karsai József polgármester.

A teljes cikk olvasható: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/sorra-dolhetnek-ossze-a-hazak-battonyan-273364

image13973

Karcag:Vontatóba rohant az autó

Veres Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Szoljon.hu-nak elmondta, hogy egy mezőgazdaági vontató haladt Karcag felé a 34-103-as úton, amikor egy útkereszteződésnél rá akart hajtani egy bal oldalon lévő földútra. Kanyarodás előtt azonban nem nézett szét, így nem láthatta, hogy egy autó megkezdte az előzését.Az előzést végző Volkswagen beleütközött a járműszerelvénybe, ami kettészakadt. A helyszínre érkező mentők elszállították a személygépkocsi sofőrjét – sérüléseiről egyelőre nincs pontos információnk.
A traktorból nagy mennyiségű olaj ömlött az útra, amit a kiérkező tűzoltók távolítanak el.
A műszaki mentés idejére teljes útzár lépett életbe.

Forrás: SZOLJON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: