Rövid hírek, 2009.december 4.

Nyársapát: a gyorsvonat elé ugrott a férfi

A Szeged felől Budapestre tartó Tömörkény InterCity pénteken kora délután, pár perccel fél egy után haladt Nyársapáti és Cegléd között, amikor elgázolt egy embert. Az egyelőre ismeretlen férfi öngyilkossági szándékkal ugrott a vonat elé, és a gázolás következtében azonnal szörnyethalt. A baleset miatt az utasokat a jelzett szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják a rendőrségi helyszínelés befejezéséig, körülbelül délután fél háromig. A szerelvényfordulók és a buszközlekedés miatt ezen a vonalon körülbelül egyórás késések várhatók, a menetrendszerű közlekedés helyreállását a szakemberek csak az esti órákra ígérik.

Forrás HÍrTv

image13973

A nyílt utcán akarta megerőszakolni

A nyílt utcán akart megerőszakolni egy fiatal nőt egy férfi csütörtökön délután Jászberényben. A férfit egy járókelő megzavarta, a rendőrök pedig a sokkos állapotban lévő nő személyleírása alapján nem sokkal később elfogták a támadót, aki elismerte tettét.

A Jászberényi Rendőrkapitányság pénteki tájékoztatása szerint előző nap délután a 25 éves nő a város egyik terén sétált át, mikor hátulról megfogta egy férfi. A támadó a ruhája alá nyúlt, még az alsóneműjét is megpróbálta letépni, közben nyilvánvalóvá tette, hogy meg akarja erőszakolni. A nő segítségért kiabált, amit egy arra kerékpározó helybeli meghallott és odament, mire a támadó elmenekült.

A nő az őt ért sokk ellenére jó személyleírást adott, a rendőrök pedig nemsokára már a támadó jászjákóhalmai lakásának ajtaján kopogtattak. A férfit elfogták, beismerő vallomást tett. A megtámadott nő egyébként később azt mondta, hogy a férfi feltehetően az egyik bevásárlóközpontban szemelhette ki, mert ott megpróbálta megszólítani, de ő erre nem reagált.

Felmerült a gyanú, hogy az elfogott férfi a nyáron több más nőt is meg akart szólítani az utcán. A rendőrség kéri, hogy aki hasonlót tapasztalt Jászberényben, jelezze a rendőrségnek.

Forrás: Hírszerző

image13973

Előzetesben a helvéciai kettős gyilkosság gyanúsítottja

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a kecskeméti nyomozó bíró azt a 27 éves helybéli férfit, aki a gyanú szerint még a hétvégén megölt egy helvéciai idős párt – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az idős házaspárt házuk melléképületében találták holtan. A rendőrség eddig még nem árult el részleteket arról, hogy a gyilkosságot hogyan és mivel követhették el. Mindeddig annyit lehetett tudni, hogy több rendbeli emberölés miatt indított nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A 83 éves férfit és 74 éves feleségét bántalmazták és sérüléseikbe haltak bele. A holttesteket múlt szombaton este találták meg. A helyszínre érkező rendőrorvos azonban megállapította, hogy a gyilkosság péntek reggel fél hét és szombat délelőtt 11 között történhetett.

Forrás: Hírszerző

image13973

Dél-Alföld: tiltakozás a MTV regionális stúdióinak bezárása ellen

A dél-alföldi megyék vezetői közös nyilatkozatban tiltakoztak a MTV vidéki stúdióinak tervezett bezárása ellen. A nyilatkozat szerint az MTV a vidék nélkül nem tudja ellátni a törvényben rögzített közszolgálati kötelezettségeit, nem tudja képviselni az Európai Unióban is fontos szubszidiaritás elvét.
A vidéki embereknek elengedhetetlenül fontos, hogy egy országos köztévének legyenek olyan helyi, szakmai műhelyei, amelyek velük foglalkoznak, és közvetítik értékeiket határon innen és túl – áll a dokumentumban.
A megyei vezetők arra kérik a kormányt és az Országgyűlést, hogy ne tegyék tönkre az MTV 33 éves tapasztalattal rendelkező regionális stúdióit, és a költségvetés általános céltartalékának terhére biztosítsák a további működésükhöz szükséges forrást.
A nyilatkozatot a megyei önkormányzatok eljuttatják az állam- és kormányfőhöz, valamint az Országgyűlés elnökéhez.
A sajtótájékoztatón bejelentették, http://www.tvma.hu címen honlap indul, ahol mindenki aláírásával csatlakozhat a nyilatkozathoz, és nyomon követheti a regionális stúdiók további sorsát.
Az MTV szerdán jelentette be, hogy a költségvetési céltámogatás megvonása miatt felszámolják a regionális stúdiókat, és a cég 1.650 munkatársa közül várhatóan 160-tól megválnak.

Forrás: Délmagyar.hu

image13973

Kunszentmárton: mégsem sugárzik a 44-es

Nem találtak sugárfertőzésre utaló nyomokat Kunszentmártonban az ÁNTSZ Észak-alföldi Regionális Intézet Sugáregészségügyi Decentrum Laboratóriumának munkatársai.

Forrás: BEOL

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: