A Budapest Airport és a BKV jogi igazgatója őrizetben

Őrizetbe vette a rendőrség a Budapest Airport jogi igazgatóját és volt helyettesét, aki most a BKV jelenlegi jogi igazgatója. Bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják őket – tudta meg a köztévé Híradója. A nyomozás szerint pénzért információkat szivárogtattak ki, hogy egyes cégek megbízásokhoz juthassanak a Budapest Airportnál.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivője egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta az információkat. A Budapest Airport kommunikációs igazgatója pedig azt mondta: együttműködnek a nyomozóhatósággal.

A két gyanúsított korábban a Budapest Airportnál dolgozott együtt. A BKV jogi igazgatója, Sziebert György, Rényi-Vámos Krisztinának, a repteret üzemeltető cég mostani jogi igazgatójának volt a helyettese, 2003 novemberétől 2005 végéig. 2008 májusában lett a BKV jogi igazgatója.

A gyanú szerint a két vezető összejátszott, és pénzért belső információkat szivárogtattak ki, hogy egyes cégek és ügyvédi irodák a Budapest Airporttól megrendelésekhez juthassanak. A nyomozók szerint ezek a cégek folyamatosan, többszörösen túlszámlázták az elvégzett munkát, amit a Budapest Airport jogi igazgatónője jóváhagyott. A munka nélkül szerzett többletbevételt pedig a cégek visszajuttatták a vezetőnek.

Értesülések szerint a másik gyanúsítottat, a BKV jogi igazgatóját, Sziebert Györgyöt péntek este tetten is érték, amint egy bevásárlóközpont parkolójában tízmillió forint vesztegetési pénzt vett át a BKV-val szerződésben álló egyik cég képviselőjétől. A gyanú szerint ő fiktív megbízásokat adott ügyvédeknek, akik a megbízási díj egy részét visszaadták neki.

Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, hogy a nyomozásról hivatalos tájékoztatást kaptak, az őrizetbe vételről viszont csak a médiából értesültek. Az ügy a tudomásunk szerint nem érinti a BKV-t – tette hozzá.

Az MTV Híradó értesülése szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság éjszaka házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában, a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatójának lakásán és egy, a BKV-val szerződésben álló ügyvédi irodában is. A nyomozók mind a négy helyszínen dokumentumokat és számítástechnikai adathordozókat foglaltak le.

Forrás: Hír Tv – Info Rádió

Reklámok

One Response to A Budapest Airport és a BKV jogi igazgatója őrizetben

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: