Rövid hírek 2009. december 5.

Jön a Mikulás!

Szent Miklkós napjának előestéjén országszerte intenzív mikulásjárás várható. A megfelelően kihelyezett, kifényesített kiscipőkbe és csizmácskákba egy piros ruhás öregúr és tettestársa, a krampusz csempészi bele az ajándékokat. Utóbbi különös ismertetőjele: általában fekete szarvakat és hosszú, vörös farkat visel.

Gyanús piros ruhás öregúr repked a házak között.

Gyanús piros ruhás öregúr repked a házak között.

image13973

Műsorajánló – Kecskemét:

A Téli Fesztivál programjai a főtéren

2009. december 5. szombat

16.00 Szabó Csilla koncert: az év gyermekalbumának lemezbemutatója (főtéri színpad)

17.00 Adventi üzenetet mond Nagy Attila, a Piarista Gimnázium igazgatója

Énekel a Piarista Gimnázium kórusa

Ünnepi műsort ad Dévai Nagy Kamilla és tanítványai

Forrás: Kecskemét MJV. honlapja

image13973

Biciklin érte a halál

Mezőberény: a rendőrség tájékoztatása szerint a Táncsics Mihály utcán haladt kerékpárjával a 77 éves helyi férfi, aki a 78. szám előtt lehaladt a jobb oldali füves útpadkára, elesett és életét vesztette.

Az elsődleges adatok alapján feltehetően a férfi rosszulléte miatt történt a tragédia, így államigazgatási eljárás keretében vizsgálódnak a hatóságok.

Forrás: BEOL

image13973

Orosháza: tetten ért betörők

Az Orosházi Rendőrkapitányság járőrei egy 29 éves helyi férfit vettek őrizetbe, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap este 18 óra után bűntársával együtt behatolt egy családi ház udvarára. Itt a melléképületből különböző tárgyakat próbáltak meg magukkal vinni, de a rendőrök a helyszínen tetten érték őket. A bűntárs szabadlábon védekezik.

Forrás: BEOL

image13973

Nagymágocs: tizennégy éves lányt akartak megerőszakolni

Tegnap este fél hétkor Nagymágocson egy tiszaföldvári férfi közösülési szándékkal megtámadott egy 14 éves lányt. A támadás során a férfi a lányt többször megütötte, majd az árokba lökte, ahol megpróbálta levetkőztetni, ez a fiatal lány ellenállása miatt nem sikerült. Többször közösülésre szólította fel, emellett mellét és a nemi szervét is erőszakkal megfogta.
A 30 éves férfi szorításából kiszabadulva a lánynak sikerült a lakásig eljutnia, ahol szülei segítségével értesítette a rendőrséget. A helyi KMB-s a személyleírás alapján felismerte a támadót, és üldözőbe vette. Miután több kerítést átugrottak, segítségül hívta a polgárőröket. Együtt végülis elfogták, és a rendőrség őrizetbe vette.

(Bocsánat az első bekezdés fogalmazásáért, de ezt így jelentették a forrásként szolgáló napilapnak. A szerkesztő)

Forrás: Délmagyar.hu

image13973

Kecskemét: trükkös tolvajok

Kecskeméten nyomozást rendeltek el ismeretlen tettesek ellen, akik péntek délelőtt – magukat önkormányzati dolgozóknak kiadva – burgonyát vittek egy idős kecskeméti lakosnak – tudtuk meg Magony Andreától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. A trükkös tolvajok így nyerték meg áldozatuk bizalmát, majd figyelmetlenségét kihasználva megkeresték megtakarított pénzét. Az álköztisztviselők 920.000 forint készpénzt zsákmányoltak.

Forrás: BAON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: