Moszkvai kirendeltség: hűtlen kezelés gyanúja miatt indult nyomozás

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladása miatt – írja a Magyar Nemzet arra a válaszlevélre hivatkozva, amelyet Gruber Attila fideszes képviselő kapott Kovács Tamás legfőbb ügyésztől.

Eszerint a Központi Nyomozó Főügyészség a Heti Válasz november 19-ei cikkében bemutatott dokumentum alapján indított vizsgálatot: az orosz nyelvű irat azt tanúsítja, hogy több cég is megvette volna a kirendeltséget, méghozzá a nyertesnél kedvezőbb áron. A levél szerint az ingatlanra 8, illetve 13 és fél milliárd forintos ajánlat is érkezett, végül mégis a 3 és fél milliárd forintot ajánló vevő győzött.

A Fővárosi Főügyészség már korábban nyomozást indított az ügyben az Állami Számvevőszék jelentése alapján, a számvitel rendjének megsértése valamint hivatali visszaélés bűntettének gyanújával. Emlékezetes: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő úgy adta el 2008-ban a kirendeltséget egy offshore cégnek, hogy a vételár még az értékesítési pályázat eredményének kihirdetése előtt megérkezett a folyószámlájukra.

Forrás: Hír Tv

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: