Zuschlag-per: kutyagumi-pályázatból buliztak Lellén az ifjú szocialisták

A kutyatartás hatásai a közbiztonságra című pályázattal 5 millió forintot nyert a Zuschlag Jánoshoz köthető Hétköznapok Egyesület a főváros városrendészeti bizottságától.  A volt szocialista országgyűlési képviselő elismerte, hogy a pénzből a Fiatal Baloldal balatonlellei táborát finanszírozták, nem pedig a nagyvárosi kutyatartási szokásokat vizsgálták. „Ez egy nem megvalósult pályázat” – fogalmazott Zuschlag János, volt MSZP-s országgyűlési képviselő.

A bíróság több mint 63 pályázatot vizsgál, a vád szerint ezek nagy része mögött nem volt teljesítés. Zuschlagék A nők mint veszélyeztetett korcsoport című pályaművükkel nyert két és fél millióból a Fibisz tatai táborát pénzelték. „Annyit szeretnék elmondani, hogy ez egy szintén meg nem valósult pályázat” – mondta a vádlott.

A Szomszédok egymásért mozgalom megszervezésére pedig 2 millió forintot kaptak a Danielisz Béla vezette bizottságtól. Ezt is az ifjú szocialisták tatai szórakoztatására költötték. A városrendészeti bizottság szocialista elnöke korábban a perben azt vallotta: a testület évente 80-100 millió forint pályázati pénzt osztott szét, de a tenderek megvalósítását csak papíron ellenőrizték. A Zuschlaghoz köthető szervezetek 14 pályázata nyert pénzt a fővárostól.

Forrás: Hír Tv – MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: