Szervezett hazugságok uralják az országot – mondja Orbán Viktor

Hazugságra nem lehet politikát építeni – hangsúlyozta az európai kereszténydemokrata, illetve konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppárt (EPP) szerdán Bonnban megnyílt kongresszusán, az 1989-es év tapasztalatairól tartott kerekasztal-beszélgetésen Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke a jelen lévő magyar újságírókat külön is tájékoztatva úgy értékelte, hogy ez a magatartás, a hazugságokra épülő politika, illetve gazdaságpolitika jelenti a korrupció forrását. “Egészen addig, amíg a hazugságokat nem számoljuk fel, a korrupció ellen sem tudunk fellépni” – fűzte hozzá Orbán Viktor, aki a korrupcióellenes világnap alkalmából a magyarországi korrupció felszámolására szólított fel.

A Fidesz vezetője szerint bevett gyakorlat Európa több országában, hogy nemcsak hazudnak, hanem szervezett hazugságok uralják a társadalmat. “Magyarország a legjobb példa erre” – fogalmazott Orbán Viktor, azt hangoztatva, hogy “Magyarországon minden költségvetési évben, különösen a választások előtti költségvetési évben szemérmetlenül hazudnak, fiktív költségvetéseket készítenek, és becsapják az embereket.” A legszomorúbb ebben az, hogy időnként partnert is találnak ehhez Nyugat-Európában – fűzte hozzá Orbán Viktor, aki szerint most is vannak olyan nemzetközi szervezetek, amelyek saját érdekükből kiindulva “szívesen közreműködnek a mai magyar kormány hazugságainak fenntartásában.”

Magyarországon a korrupciót fel kell számolni, a felelősöket el kell számoltatni – jelentette ki a Fidesz elnöke, hozzátéve: a következő kormánynak teljesítenie kell azt a népakaratot, hogy egy új fejezet kezdődjön Magyarországon.

A teljes cikk olvasható itt: http://www.privatbankar.hu/cikk/eu/orban_szervezett_hazugsagok_uraljak_az_orszagot_33468

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: