Rövid hírek, 2009. december 12.

Gyula: országos gasztronómiai verseny a mézfesztiválon

Az országos gasztronómiai emlékverseny volt a II. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál második napjának egyik fő attrakciója a méhészeti szakmai előadás, a „mézes-bábos” műhely és a Luca-napi bál mellett.

A gasztronómiai versenyt szervező középiskola után a megmérettetés Göndöcs Benedek püspök nevét vette fel, aki maga is a szívén viselte a méhészet elterjesztését. Bemutatókat szervezett, vándortanítói állást létesített, kifejlesztette az úgynevezett Göndöcs-kaptárt, és megalapítója volt az országos méhészeti egyesületnek.

Erdős Hanna olimpiai bajnok mestercukrász arról számolt be, a verseny magas színvonalú volt, a profiktól a szinte kezdő tanulókig közel hatvanan vállalták, hogy részt vesznek rajta.

Aranyérmet szerzett Doktor Zoltán (Gyula, hétköznapi cukrász kategória), Kovács János (Kiskunfélegyháza, cukrász artisztika), Rimóczi László (Lajosmizse, grillázs). A diákok között a szakács tanulóknál egyéniben Réti Balázs (Eger), csapatban a szolnokiak diadalmaskodtak. A cukrászok között Prokaj Eszter (Eger) és a gyulai Göndöcs csapata bizonyult a legjobbnak. A felszolgálók versenyét a szegediek nyerték.

Forrás: BEOL

image13973

Szeged: Szili helyén Botka az MSZP országos listáján

Gyurcsány Ferenc előkelő listás helyezése elleni tiltakozásul Szili Katalin levétette magát az MSZP országos listájáról. Helyére Botka László került.  A szegedi polgármester ezzel a szocialisták “erős embere” lett a Dél-Alföldön. Miután polgármesterré válastása 2010-ben enyhén szólva kétesélyes, parlamenti politikusként próbálja tovább vinni azt a vonalat, aminek eredményeként közvetlenül Gyurcsány Ferenc után került a választási listára. (A szerkesztő)

Szili az egész MSZP-re kiterjesztette kritikáját: eszerint a lajstrom nem tükrözi a párt megújulását. Helyére Botka László, Szeged polgármestere került. A korábbi parlamenti elnök sem marad azonban mandátum nélkül, hiszen ő vezeti a párt baranyai listáját. Kérdés, mennyire előremutató Szili stratégiája, vagyis az MSZP-vel való szakítás irányába tart-e a párt máig legnépszerűbb politikusa.

Forrás: Délmagyar.hu

image13973

Kengyel: emberölési kísérlet

A tettes átmászott a családi ház kerítésén, és a házban tartózkodó házaspárra rontott. Előbb a 87 éves asszonytól, majd 90 éves férjétől követelt pénzt. A sértetteket bántalmazta. Az idős férfit egy késsel megszúrta, majd időközben a férje segítségére siető asszonyt is megsebesítette, majd üres kézzel elmenekült a helyszínről. A bácsit súlyos életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
Emberölés kísérlete miatt indult eljárás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán ismeretlen elkövető ellen.
A forrónyomon indult nyomozás eredményeként egy pár órán belül a rendőrség látókörébe került egy helybéli 20 éves férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A férfit előállították a rendőrségre, gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

Forrás: SZOLJON


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: