Rövid hírek 2009. december 13.

Medgyesegyháza: Fegyelmivel küldték el az év közalkalmazottját

Egy dolgozó bejelentése alapján indult fegyelmi vizsgálat november végén a medgyesegyházi gondozási központ megbízott vezetője ellen. Nem hivatalos információnk szerint a sajátgépkocsi-elszámolással kapcsolatban merült fel ellene a vétség gyanúja.

A képviselők azonnali vizsgálatot rendeltek el. A megbízott vezetőt felfüggesztették a vezetői teendők ellátása és a munkavégzés alól. A képviselő-testület a fegyelmi vizsgálat alapján pénteken zárt ülésen hozta meg döntését.

Előző napon, csütörtökön a volt megbízott vezető befizette a polgármesteri hivatal pénztárába azt az összeget, amivel megkárosította az önkormányzatot, sőt, a megállapított összegnél többet.

Levélben önként lemondott a várossá nyilvánítási ünnepségen átvett, Az év közalkalmazottja címről. A testület a legszigorúbb büntetést rótta ki, fegyelmivel azonnali hatállyal elbocsátották. Ismeretlen tettes ellen a rendőrségen büntetőfeljelentést tettek okirathamisítás és csalás alapos gyanúja miatt.

Forrás: BEOL

image13973

Ismét vonat gázolt halálra egy embert

Szombaton este fél hétkor Mezőberényben, a Szarvasi út és Szabó Árpád utca kereszteződésében levő vasúti átjárótól 300 méterre a Békéscsabáról Budapestre közlekedő gyorsvonat elgázolt egy 50 éves helybeli nőt, aki belehalt sérüléseibe.

Forrás: BEOL, Hírszerző

image13973

Autó az árokban, kerékkel felfelé

A 29 éves gyulai Ny. M. az általa vezetett Renault Clióval Doboz felől Sarkad irányába tartott, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban — feltehetőleg nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett — megcsúszott.

A kocsi vezetője korrigálni próbált, ám ennek következtében átsodródott a menetiránnyal szemközti forgalmi sávba, majd lehaladt a jobb oldali útpadkára és ott a vízelvezető árokba borult.

Az egyedül utazó fiatal férfit a mentők a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházba szállították, a balesetet megúszta könnyű sérülésekkel. A kocsi totálkárosra törött, az anyagi kár jelentős.

Forrás: BEOL

image13973

Vonatsirató

Békés megyében két vasúti szárnyvonalat szüntettek meg december 12-ével. A Körösnagyharsány—Vésztő, illetve a Kondoros—Kisszénás vonal vált nálunk a MÁV-megszorítások áldozatává. Mindkét vonalon 1891 óta járnak a szerelvények. A Kondoros-Kisszénás vonalat a helybeliek pénzéből építették annak idején. Mivel az állam úgymond csak “szünetelteti” a forgalmat, nem kérhetnek kártérítést. Állítólag egy-egy tehervonat időnként végigmegy a vonalakon, ha addigra el nem lopják a síneket.

Kecsekemét és Kiskunmajsa között 1928 óta jár a kisvasút. Egy nappal a megszüntetése előtt kisiklott a szerelvény: temette magát a vasút.

„Élt: 115 évet” – állt a Sáránd-Létavértes vonal lokomotívjára tűzött koszorú gyászszalagján. Létavértesen ötszáz utas a Himnuszt énekelve búcsúztatta a vonatot.

Forrás: BEOL, BAON, HAON

image13973

Békés: megfürdették a polgármestert – tető alatt az új uszoda

Átadták a több mint 328 millió forintos ráfordítással elkészült békési uszodát vasárnap délelőtt. A több száz érdeklődő előtt megtartott ünnepségen Risztov Éva, Európa-bajnok úszó és Wichmann Tamás, sokszoros világbajnok kenus is részt vett.

Öltönyöstől dobták vízbe a beruházás „kapitányát” – Vízi sportágakban régi szokás, hogy a győztes csapat vezetőjét bedobják a vízbe. Vasárnap Békésen ennek megfelelően nem kerülhette ki a hagyományokat a beruházás „kapitánya”, Izsó Gábor sem, aki öltönyöstől repült a medencébe egykori sporttársai jóvoltából. A vasárnapi ünnepélyes átadáson a sokszoros világbajnok kenus Wichmann Tamás, a sokszoros Európa-bajnok úszó, Risztov Éva és Jauernik István, az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) államtitkára is részt vett. Az ÖM 150 millió forintos támogatása mellett összesen 328 millió forintból elkészült létesítményt hétfőn reggeltől látogathatják az érdeklődők.

Forrás: BEOL

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: