Tizenhárom többszörösen törvénysértő szerződés – BKV-feljelentés

Többszörösen is törvénysértő egy 7-i BKV-s jelentés szerint az a 13 szerződés, amelyek miatt a BKV vezetője már feljentést tett. A szerződések között van olyan, ami szerint a BKV egy vízilabdaiskolában hirdet, de a legcifrább az, amely alapján 8 millió forintot vettek fel arra, hogy 2007-ben megtalálják a százmilliós végkielégítéséről elhíresült Szalainé Szilágyi Eleonóra humánigazgató utódját úgy, hogy a vezető végül a helyén maradt.A jelentés javasolja a kifizetések visszakövetelését.

Mint arról az Index beszámolt, a BKV Zrt. Belső Kontroll Igazgatósága vizsgálatot folytatott az elmúlt hetekben, amelynek alapján 13 cég szerződésével kapcsolatban merült fel gyanú, hogy törvényellenesek. A cégeket Kocsis István vezérigazgató feljelentette a BRFK-n, és átküldte a vizsgálati anyagot is a rendőrségre. A problémás szerződések többségét kommunikációs és tanácsadó cégekkel kötötték. Most sorba vesszük az érintett cégeket a jelentés alapján.

Az Anova Bt. a BKV-t érintő pozitív-negatív kommunikációs jelenségekről szóló havi jelentések, elemzések készítéséért vett fel havi 200 ezer forintot, 2009. augusztus 18-tól (határozatlan ideig szóló szerződés alapján). Valamint a Válaszd a közösségi közlekedést című kísérleti közlekedési program megtervezéséért és végrehajtásáért 2007. szeptember 7. és 2008. október 31. között 13 millió 680 ezer forintot kapott.

A teljes cikk itt olvasható: http://index.hu/belfold/budapest/2009/12/11/vizilabdaiskolaban_hirdetett_a_bkv/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: