Sólyom: “bársonyos” klímaforradalmat!

A közép-kelet európai államfők közül Sólyom László állt ki a leghatározottabban a globális felmelegedés ellen.

“Le kell számolnunk a múlttal, újrakezdésre van szükségünk” – jelentette ki Sólyom László a Project Syndicate angol nyelvű weboldalnak írott cikkében.

A világnak “bársonyos klímaforradalomra” van szüksége, hasonlóra, mint amely a 20. század utolsó évtizedében Közép-Európa politikai térképét rajzolta át.

Sólyom László szerint a rendszerváltás nem csak a kommunista rezsimeket törölte el, hanem az emberek világnézetét is alapjaiban megváltoztatta, és most, mikor a világ a globális felmelegedés hatásaival kénytelen szembenézni, a magyar politikus szerint hasonló, gyökeres változásra van szükség.

Sólyom László írását itt teljes terjedelemben megtekintheti!

Forrás: VGO

Egyáltalán nem meglepő módon, a magyar államfő viszonyul leginkább felelős módon a kérdéshez. A többiek, Obamával az élen, az őket pénzelő vállalkozások rövid távú érdekeit tartják csak szem előtt, és ezek megvalósítása érdekében kínos és értelmetlen halálra ítélnek embermilliárdokat. Ha ez valóban így lesz, és a klímacsúcs eredménytelenül zárul, valamennyi résztvevő méltatlanná válik arra a bizalomra, amellyel országaik népei választás útján felelős pozícióba helyezték őket. Ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek. (A szerkesztő)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: