“A profithajhászó kapitalizmus kudarcot vallott” – Marx érsek bírálata

Egy német katolikus főpap bírálattal illette a politikusokat és a vállalkozókat, mert fogadkozásaik dacára ismét azt csinálják, amit a gazdasági válság kitörésekor abbahagytak.

“Aggodalommal látom, hogy folytatják a nyugtatgatást és a rövid távra szóló intézkedéseket” – jelentette ki csütörtökön Münchenben Reinhard Marx érsek, a német püspöki konferencia szociális bizottságának elnöke. “A felelőtlen, profithajhászó kapitalizmus tökéletesen kudarcot vallott, ám egyes bankárok már megint milliós prémiumokat vágnak zsebre spekulatív ügyleteikért” – tette hozzá a főpap.

Marx szerint a gazdasági válság következményei és fenyegető kockázatai sokkal pusztítóbb hatásúak annál, semhogy a politika és a gazdaság felelős szereplői ugyanúgy cselekedhetnének, mint tették azt 1989 óta. Ennek a módszernek ugyanis elsősorban a világ legszegényebbjei, valamint a jövendő nemzedékek isszák meg a levét. “A világméretű társadalmi rend vezérlő elvének a közérdeket, az ember méltóságát és a felelősséggel párosuló szabadságot kell megtenni” – jelentette ki a münchen-freisingi érsek.

Forrás: Hírszerző

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: