H1N1: újabb hamis tájékoztatás – nem az újinfluenza okozta az esztergomi csecsemő halálát

Nem igazolódott be az A típusú H1N1 kóroki szerepe a három hetesen elhunyt csecsemőnélEsztergomban – nyilatkozta dr. Sári Katalin, az ÁNTSZ Dorogi, Esztergomi Kistérségi Intézetének tisztifőorvosa. Ahogy arról a kemma.hu beszámolt , felmerült, hogy a kisbaba halálában szerepet játszott az új vírus.

A vizsgálatok eredménye szerint azonban más típusú influenza támadhatta meg a gyermek szervezetét, amely kétoldali vérzéses tüdőgyulladást eredményezett. A csecsemők esetében a megelőzés összetett feladat, a legfontosabb, hogy a kisgyermek közvetlen környezetében mindannyian be legyenek oltva a fertőzés ellen. A szülők és a család másik két gyermeke azóta már megkapta a H1N1 elleni oltást.

Forrás: SZOLJON

Ismét a H1N1 körüli hisztériakeltéssel van dolgunk. Felelős egészségügyi hatóság ad ki a valóságnak nem megfelelő tájékoztatást, mielőtt annak valódiságáról megbizonyosodna. A család viszont megkapta a H1N1 elleni oltást, holott az a szezonális influenza ellen nem ad védettséget (és – ahogy az ismerősök közül jópáran saját tapasztalatuk alapján jelezték – az oltást megkapottak közül is sokan megbetegszenek) – tehát ők is megkaphatták volna az elhunyt kicsitől a betegséget. (A szerkesztő)

Reklámok

One Response to H1N1: újabb hamis tájékoztatás – nem az újinfluenza okozta az esztergomi csecsemő halálát

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: