Rövid hírek, 2009. december 23.

Egyre többen élnek aluljárókban

Nyissák meg a krízisalapot a hajléktalanok számára – erre kéri a Hajléktalanokért Közalapítvány Herczog László szociális és munkaügyi minisztert – írja a Magyar Nemzet.

Vecsei Miklós, az alapítvány kuratóriumának elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: az elmúlt hetek világossá tették, hogy a válság „megrendítette a társadalom legalsó rétegeinek lakhatási biztonságát, elsősorban az alkalmi munkavállalási piac rohamos szűkülése miatt sokan vesztik el lakhatásukat”. Vecsei Miklós rámutatott arra: a 2010-es költségvetés kevesebb támogatást biztosít számukra, mint az idei, munkatársaik már most jelzik, hogy egyre kevésbé bírják a feladatokat ellátni, mert egyre több ember él aluljárókban.

Forrás: Hír Tv

image13973

Tiltakozó gyulaiak a szociális minisztérium előtt

Figyelemfelhívó demonstrációt tartottak a Gyulai Kistérség Egységes Szociális Gyermekjóléti Intézményének szociális foglalkoztatottjai kedden Budapesten, a szociális minisztérium előtt.

A fogyatékkal élők foglalkoztatási lehetőségeinek megváltozása miatt a fürdővárosban, illetve annak környékén 204-en veszítik el állásukat január elsejével.

A tiltakozók bemutatták az általuk készített termékeket, illetve egyeztettek a szaktárca hozzájuk kiérkezett munkatársával, aki ígéretet tett arra, hogy megvizsgálják, miért veszített a dolgozók foglalkoztatására benyújtott pályázat.

Forrás: BEOL

image13973

Újabb vesztegetési és sikkasztási botrány: őrizetben a Borsodchem két volt vezetője

Előzetes letartóztatásba helyezték egy nemzetközi vegyipari multinacionális cégkét korábbi vezetőjét szerdán Miskolcon. A Független Hírügynökség információi szerint a BorsodChem Zrt. munkatársairól van szó. Hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és pénzmosással gyanúsítják őket és társukat.

A nyomozás eddigi adatai szerint a cég korábbi logisztikai vezetői 2007. és 2009. között úgy adtak munkát a fuvarozóknak, hogy azért a fuvarozótársaságok vezetőitől fiktív számlák kiállításával készpénzt kértek cserébe. Több tízmillió forinttal károsították meg a munkáltatójukat – mondta el a Független Hírügynökségnek Varga Zoltán, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense.

Az eddigi adatok alapján a hűtlen kezelésből és vesztegetésből nyert pénz egy részét külföldi bankszámlára utalták át. A vámosok a Központi Bűnüldözési Parancsnoksággal együtt házkutatásokat tartottak Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében hétfő hajnalban tíz helyszínen, 75 vámos részvételével.

Egyelőre három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, kettőt közülük őrizetbe is vettek. A házkutatások közben egy házi széfből több mint 60 millió forint külföldi fizetőeszköz került elő, ami feltételezhetően a bűncselekményből származik. A BorsodChem korábbi vezetőinek előzetes letartóztatásáról szerdán döntött a bíróság.

Forrás: Hírszerző

image13973

FIDESZ: pofátlanság  Benedek Fülöp ötmilliós végkielégítése

A Fidesz pofátlanságnak és elfogadhatatlannak tartja, hogy “a börtönbüntetés miatt távozó” Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) lemondott vezérigazgató-helyettese ötmillió forintot kapjon végkielégítésként a társaságtól az emberek pénzéből. Koszorús László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján ezt arra reagálva mondta, hogy a Magyar Hírlap szerdai számában azt írta: mintegy ötmillió forintot utalnak át Benedeknek a felmentési időre járó, valamint ki nem vett szabadsága címén. Benedeket december elején nem jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélésért – egy pákozdi földügylet miatt – a Heves Megyei Bíróság.

Forrás: Fidesz.hu

image13973

Kecskemét, Mercedes-gyár: zsebben az építési engedély

Kardinális jelentőségű dátumként maradhat emlékezetes 2009. december 22., kedd a Bács-Kiskun megye székhelyén épülő Mercedes-gyár életében: nem kell tovább várni a központi épület és az összeszerelő-üzem felépítéséhez szükséges papírokra.

„Az államigazgatási hivatal a 192/2008-as kormányrendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánított eljárásban a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. építtető kérelmére építési engedélyt adott a Kecskemét, belterület 26500 helyrajzi számú ingatlanra tervezett összeszerelő üzemre és a központi épületre, melyet a 2009. szeptember 30-án készített, 2009. november 3-án kiegészített tervek dokumentálnak.”

Így szól a hivatalos – kissé tankönyvízű – verzió. Ugyanakkor éppen a fenti összetett mondat egyszerűsít a képleten, a Daimler-Benz 800 millió eurós, 450 hektáron elterülő kecskeméti beruházása elöl újabb akadályok hárultak el a megvalósítás hosszú és rögös útján. Semmi kétség, újabb jelentős lépés ez a cél felé.

Forrás: Délmagyar.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: