Rövid hírek, 2009. december 30.

Gyomaendrőd: nagy erőkkel keresik az ékszerbolt kirablóit

Gyomaendrődön ma délelőtt kiraboltak egy ékszerboltot. Három férfi ment be a boltba azzal az ürüggyel, hogy vásárolni óhajtanak, majd a putra kitett több százezer forintnyi ékszerrel fizetés nélkül távoztak. A rendőrség nagy erőkkel keresi a rablókat, bővebb információt még nem adtak az ügyről.

Forrás: BEOL

image13973

Prostik a gerlai leágazásnál

Ellepték a prostituáltak a Gerla és Békés közti utat, a lányok a kuncsaftokat olykor lakóházak közvetlen közelébe viszik, a lakók panaszkodnak, a hatóságok büntetnek, ám a lányok futtatóit nehéz fülön csípni. A legtöbb prostituált valószínűleg kényszerből strichel.

Forrás: BEOL

image13973

Kulturális rövidhírek

Lehotka Gábor Liszt-díjas orgonaművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott tanszékvezetője, 71 éves korában elhunyt.

Reviczky Gábor kapta a Ruttkai-gyűrűt. Reviczky Gábornak a Ruttkai-gyűrűt a művésznő lánya, Gábor Juli adta át, a díjat is ő alapította édesanyja halála után egy évvel, 1987-ben. A gyűrűátadási ceremónia hagyományosan Ruttkai Éva születésnapjának előestéjén, december 30-án előadás előtt a nagyszínpadon zajlik.

Elhunyt Tarcai Zoltán

Tarcai Zoltán nyugalmazott tanszékvezető főiskolai tanár, a Magyar Kodály Társaság elnökségi tagja és a társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei tagcsoportjának elnöke december 26-án, életének 79. esztendejében hosszú betegség után csendesen elhunyt – tudatta az MTI-vel a Nyíregyházi Cantemus Kórus. Tarcai Zoltán temetése január 8-án lesz Nyíregyházán.

Forrás. MNO – Hír Tv

image13973

Hamis tízezresekkel fizettek egy békéscsabai boltban

A pénzt jelenleg szakértő vizsgálja, a rendőrség egyelőre csak annyit közölt a Békés megyei internetes oldallal, hogy valóban hamis pénzről van szó, arról azonban nem adtak ki információt, hogy fénymásolt vagy nyomtatott bankókat találtak. Vizsgálják azt is, hogy hamis tízezreseket felbukkantak-e az elmúlt napokban az ország más városaiban. Az ügyről többet a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek.

Forrás: MNO – BEOL

image13973

Alsógatyában vacogott a tetőn a körözött férfi

Hat érvényben lévő elfogatóparancs volt kiadva az ellen a férfi ellen, akit szerda reggel albérleti lakásában fogtak el Debrecenben a rendőrök.

Hajnalban a körözött személyt kereső rendőröknek egy fiatalember nyitotta ki a bérelt ház ajtaját, róla kiderült, hogy két elfogató parancs van érvényben ellene. A nyomozók átkutatták a házat, de a keresett férfit nem találták. Házkutatás közben zajt hallottak a tető irányából. Kiderült, hogy a keresett férfi, hiányos öltözetben a tetőn próbált meg elbújni az őt kereső rendőrök elől. Az alsónadrágban didergő férfi alatt még a hó is megolvadt, erősen átfázott állapotban fogták el a rendőrök.

Forrás: MNO – Police.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: