Rövid hírek, 2010. január 2.

Kiskunfélegyháza: Petőfire emlékeztek

A hagyományoknak megfelelően az év első napján megemlékeztek Kiskunfélegyházán Petőfi Sándor születéséről. A nagy költő 187 évvel ezelőtt született.

Az ünnepség a Petőfi emlékház előtt kezdődött, ahol gyermekkorát töltötte a poéta. A ház falán lévő emléktáblánál koszorút helyeztek el az ünnepségen résztvevők. Ezt követően a Sarlós Boldogasszony templom kertjében Pásztor Ferenc domborművét leplezte le Ficsór József polgármester.

A félegyházi Petőfi-kultuszt Pásztor Ferenc indította el, aki 1841-ben született Kiskunfélegyházán. Sokoldalú embernek ismerték kortársai. Tanító, költő volt, majd újságíróként, lapszerkesztőként és ügyvédként tevékenykedett. Ő fogalmazta meg először Petőfi félegyházi születésének érveit. Petőfi iránti szeretete soha el nem apadt. Domborművét a Magyar Kultúráért Határok Nélkül 2001 Alapítvány készíttette el, a Petőfi Emlékbizottság pedig a kőoszlopot biztosította. Az emlékművet Lantos Györgyi szobrászművész készítette. Az emlékoszlop Palásti Gábor kőfaragó mester keze munkáját dicséri.

Forrás: BAON

image13973

Gyöngyös: újévi garázdaság – törvényesen jártak el a rendőrök

Egy társaság több tagja is zokon vette, hogy egyiküket kényszerintézkedés alá vonták a rendőrök, akiket garázdaság miatt hívtak ki az új esztendő első napján a gyöngyösi Koháry útra. Több civil is az egyenruhásokra támadt, egyikük felfegyverkezve. Az eset során három rendőr könnyű, két civil súlyos sérüléseket szerzett. A történtekről dr. Juhász István r. dandártábornok, megyénk rendőr-főkapitánya a helyszínen tájékozódott, s soron kívüli vizsgálatot is elrendelt. Most megszületett az eredmény.

A vizsgálatot lefolytató bizottság megállapította, hogy az intézkedés törvényes, jogszerű és szakszerű volt. A megyei rendőr-főkapitány az intézkedésben résztvevő hat rendőrt dicséretben és jutalomban részesítette a helyszínen tanúsított magatartásuk miatt.

Forrás: HEOL

image13973

Árvízvédelmi készültség

A Fekete-Körösön az árhullám tetőzése miatt elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget. Békés és Mezőtúr térségében belvízvédelmi készültség is érvényben van.

image13973

Jól kezdődött az év a tolvajoknak

Kiskunfélegyházán, egy lakásba betörtek szilveszter éjjel, és arany ékszereket, egy laptopot, valamint 1,5 millió forintot és 500 Euro készpénzt loptak el.

Akasztón, egy csárda ablakát betörte egy ismeretlen tettes december 31-én és cigarettát, készpénzt lopott el, valamint megrongálta a helyiségben lévő játékgépet is. Az okozott kár 240 ezer forint.

Ismeretlen tettes december 25. és január 1. között egy 76 éves harkakötönyi néni családi házából ellopott 480 ezer forint készpénzt.

Forrás: BAON

Ajándék képeslapok támogatóinknak!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: