Árvízhelyzet: elsőfokú készültség a Tisza felső-magyarországi szakaszán

Hétfő reggel nyolc órától az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósághoz (Ékövízig) tartozó teljes Tisza-szakaszon elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben – mondta az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője az MTI-nek.

Csont Csaba közölte: hétfőn elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Tisza alsó két – hozzájuk tartozó – védelmi szakasza mentén is, így Sarud és Zemplénagárd között már a teljes hosszon érvényben van a riasztás. Emlékeztetett arra, hogy a Felső-Tiszáról érkező árhullám miatt először a Tiszakeszi és Zemplénagárd közötti Tisza-szakaszra rendelték el az elsőfokú készültséget, ezt még vasárnap reggel.

Hozzátette: a Tisza vízszintje Tokaj közelében várhatóan kedden-szerdán tetőzik majd a számítások szerint másodfokot megközelítő vízállással. Arról is beszámolt, hogy a Bodrogon – a Tokajhoz közeli szakasz kivételével – mindenhol folytatódott a lassú apadás, december 27-től itt elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A Tarnánál – a tarnazsadányi gátőrjárás térségében – mindaddig marad a harmadfokú riasztás, míg az árvízvédelmi töltés végleges helyreállítása meg nem történik.

Forrás: MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: