A gyógyszeripar hasznát szolgálta az újinfluenza elleni kampány?

Az Európa Tanács vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy az újinfluenza elleni kampány mennyire szolgálta a nemzetközi gyógyszeripar hasznát. Az indítványt egy közismert német járványügyi szakember, az Európa Tanács Parlamenti Taggyűlésének Egészségügyi Bizottságát vezető Dr.Wolfgang Wodarg terjesztette elő.

Wolfgang Wodarg indítványában főleg arra ösztönzi az Európa Tanácsot, kiváltképpen az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) az új típusú influenza bejelentésével kapcsolatos szerepét vegye górcső alá, ugyanis tavaly áprilisában történt meg először, hogy a WHO módosította járványügyi kritériumait.

Ekkor váltak ismertté a H1N1-es vírus által okozott első mexikói esetek, a WHO pedig – szakítva a korábbi gyakorlattal – nem a kór valódi kockázatát, hanem a megbetegedések számát vette alapul az állítólagos járvány terjedésének bejelentéséhez.

Ezt követően számos ország kormánya járványtervek bevezetésére és az újinfluenza elleni oltások beszerzésére kényszerült.

Beadványában Wolfgang Wodarg ostorozta a gyógyszeripar befolyását a tudósokra és a kormányokra, rámutatva arra, hogy emiatt szükségtelenül több millió egészséges embert tettek ki az elégtelenül kipróbált oltások kockázatának.

A nagy tekintélyű német orvos és járványügyi szakember, akit a tüdő- és környezetbántalmi betegségek szakemberének tekintenek, a WHO jelenlegi járványellenes kampányát egyenesen az évszázad egyik legnagyobb botrányának tartja.

A tudós beadványa alapján indult vizsgálat célja, hogy az újinfluenza kapcsán átvilágítsa az összefonódásokat a gyógyszeripar, a kutatók, valamint a nemzetközi egészségügyi szervezetek között.

Vincze András, Németország

Forrás: Info Rádió

Mégsem hülyék ülnek az Európa Tanácsban! Ha a vizsgálat valóban összefonódást derít ki a WHO és a gyógyszeripari multik között, ez lesz a civilizált világ legnagyobb korrupciós botránya. De lehetséges, hogy eltussolják. (A szerkesztő)

Lásd még: A húsvéti nyúl is oltassa be magát! https://alfoldielet.wordpress.com/2009/11/23/a-husveti-nyul-is-oltassa-be-magat/

Reklámok

2 Responses to A gyógyszeripar hasznát szolgálta az újinfluenza elleni kampány?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: