BKV: őrizetbe vették a volt humánpolitikai igazgatót

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai szerdán este előállították a BKV volt humánpolitikai igazgatóját, lakásán házkutatást tartottak, számítógépét, illetve több iratot lefoglaltak; a rendőrség honlapján közölt tájékoztatás szerint az ügyben napokon belül több személyt gyanúsítottként hallgatnak ki.

A nőt különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, bruttó 86,3 millió forint összegű végkielégítésével kapcsolatban. Az igazgató közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, majd rövid időn belül visszafoglalkoztatta őt a cég. A végkielégítés kifizetése több pénzügyi, illetve munkajogi szabályba ütközött, az összeg utalványozására a nőnek nem volt jogosultsága – közölte a BRFK.

Az eljárás során a volt igazgató több bankszámláján összesen 54,1 millió forintot zároltak a nyomozók.

A gyanúsítottat a gazdaságvédelmi nyomozók őrizetbe vették.

A BKV-val kapcsolatos büntetőeljárás során napokon belül több személyt gyanúsítottként hallgatnak ki – olvasható a rendőrség honlapján.

Tavaly nyáron az egyik napilap adott hírt arról, hogy a BKV volt humánpolitikai igazgatója 2008-ban közel 100 milliós végkielégítést vett fel, majd a cég tovább foglalkoztatta. A rendőrség augusztus elején jelentette be, hogy hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt megkezdte a nyomozást.

A BKV később azt közölte, hogy 2007-ben összesen 2,6 milliárd, 2008-ban 600 millió forintot fizettek ki munkaviszony-megszüntetések miatt. A cég belső ellenőrzései szerint a lelépési pénz kiutalása 48 esetben volt előnytelen a társaság számára, ám várhatóan csak 31 esetben tudják visszaperelni ezeket az összegeket.

Forrás: Info Rádió

MÁS MEGFOGALMAZÁSBAN UGYANAZ:

Házkutatást tartott Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán és elő is állította a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a rendőrség. A gyanú szerint Szalainé csalt, amikor 86 millió forint végkielégítés felvétele után is havi átlag 2,5 millióért tovább dolgozott a BKV-nál.

Házkutatást tartott Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán és előállította a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a rendőrség. Különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával hallgatták ki.

Szalainé emlékezetes körülmények között úgy vett fel 96 millió forintos végkielégítést a BKV-tól, hogy valójában maradt a cégnél – 1,2 millió forintos havi fizetéssel és 120 százalékos prémiummal. A rendőrség szerint a végkielégítés kifizetése több pénzügyi, illetve munkajogi szabályba ütközött, az összeg utalványozására Szalainénak nem volt jogosultsága.

Szalainé végül pár hónappal később ténylegesen is távozott a posztról, feladatait azután ideiglenesen Sziebert György, a cég volt jogi igazgatója látta el. Sziebertet decemberben tartóztatta le a rendőrség korrupció gyanújával.

A nyomozás során a rendőrség 54,1 millió forintot zárolt  Szalainé bankszámláján.

A rendőrség tájékoztatása szerint a napokban további gyanúsítotti meghallgatások várhatóak az ügyben.

Forrás: Index

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: