Előzetesben a BKV volt humánpolitikai igazgatója

Kezdeményezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Sz.-né volt BKV-s humánpolitikai igazgató előzetes letartóztatásba helyezését – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

Sz.-né kilencoldalas vallomást tett, amelyben válaszolt a nyomozók kérdéseire. A volt humánpolitikai igazgató a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal él – mondta el az MTI kérdésére Tafferner Éva, aki azonban a vallomás tartalmáról nem beszélt. Ismertette: szerdán a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói előállították, majd őrizetbe vették a BKV Zrt. egykori humánpolitikai igazgatóját.

A rendőrök Sz.-né budapesti lakásán házkutatást tartottak, ennek során lefoglaltak egy számítógépet és iratokat. Még a késő esti órákban Sz.-nét gyanúsítottként hallgatták ki különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával, Tafferner Éva közlése szerint kifejezetten a több mint 86 millió forintos végkielégítése miatt. „A nyomozás megállapította, hogy ennek a végkielégítésnek a felvétele, a kiutalása, az odaítélése több pénzügyi, illetve munkaügyi szabályt megsértett” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a volt humánpolitikai igazgató közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, majd szinte azonnal, néhány nap múlva visszafoglalkoztatta őt a közlekedési vállalat. Sz.-né két külön bankszámlájáról 54 millió forintot zároltak a nyomozók – mondta.

Tafferner Éva elképzelhetőnek nevezte, hogy Sz.-né végkielégítése ügyében a következő napokban további személyeket hallgat meg, illetve gyanúsít meg a rendőrség. Kitért arra is, hogy a BKV-val kapcsolatos nyomozásokban a következő napokban további gyanúsítások várhatók, de ezek időpontjáról és az érintettek személyéről nem beszélt.

Forrás: MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: