Kirúgta szökésben lévő informatikai igazgatóját a BKV

Rendkívüli felmondással megszüntette a BKV Fuzik Zsolt Béla informatikai igazgató munkaviszonyát – jelenti a HavariaPress. A közlekedési társaság azzal indokolta a döntését, hogy az informatikai igazgató több mint egy hónapja, december 4-én jelent meg utoljára a munkahelyén, azóta a társaság felszólítása ellenére sem igazolta távollétét, és a megkeresésekre sem reagált. A rendkívüli felmondás miatt a menesztett informatikai igazgató végkielégítésre nem jogosult.

Mint ismert, a BKV Zrt. informatikai igazgatója ellen a rendőrség még decemberben adott ki körözést, azt követően, hogy előzőleg vesztegetés gyanújával őrizetbe vették a közlekedési társaság, illetve a Budapest Airport jogi igazgatóit. Miután olyan információk láttak napvilágot, hogy a férfi feltehetőleg Ausztriába utazott, a nyomozást folytató Repülőtéri Rendőr Igazgatóság európai elfogatóparancs kiadását is kezdeményezte vele szemben.

Időközben egy internetes portál arról számolt be, hogy egy olyan Budapesten feladott levelet kaptak, mely az aláírása és a tartalma alapján a BKV körözött informatikai igazgatójától származhat, szerzője pedig azt állítja: nem rejtőzködik a körözése elől, csupán beteg. Fuzik azonban azóta sem került elő, és semmilyen életjelet nem adott magáról, a BKV ezért döntött úgy, hogy felmond neki. Sajtóinformációk szerint a rendőrség azzal gyanúsítja az informatikai igazgatót, hogy a meggyanúsított jogi igazgatók vele is meg akarták osztani azt a tízmilliós kenőpénzt, amit egy informatikai cégtől kaptak.

Forrás: Hír Tv

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: