Rövid hírek, 2010 január 7.

“Roma kinézetű” rablókat keres a rendőrség

Fantomkép az egyik "roma kinézetűről"

Fantomkép az egyik "roma kinézetűről"

Továbbra is keresi a Szarvasi Rendőrkapitányság azt a három – a hivatalos tájékoztatás szerint – roma kinézetű férfit, akik december 30-án kiraboltak egy ékszerboltot Gyomaendrődön.

Forrás: BEOL

Áramszünet Újfehértó központjában – kigyulladt a trafóház

Csütörtök délutánig nem állt helyre az áramszolgáltatás Újfehértó központjában, ahol délelőtt gyulladt ki, majd égett le egy transzformátorállomás – közölte a település jegyzője.

Az Újfehértó főterén lévő állomásból kilenc óra körül sűrű fekete füst tört ki. A tűzoltók a 22 ezer voltos berendezés oltását egy ideig nem tudták elkezdeni, mivel a szerkezet feszültség alatt volt. Ezért az áramszolgáltató szakembereit hívták segítségül, akik áramtalanították a transzformátort.

Mátyás B. Szabolcs elmondta, hogy az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a sérült berendezésen, de a tűz komoly károkat okozott a transzformátorban; helyreállításához valószínűleg darut is igénybe kell venniük. Az ígéretek szerint estére talán már lesz áram, de a jegyző úgy vélekedett, hogy éjszakáig, de akár péntek reggelig is elhúzódhatnak a munkálatok.

Forrás: MNO

Hatvan: robogóval távozott a betörő

Betörő járt egy hatvani cég telephelyén a minap. Mondhatnánk, hogy az elkövetőnek nem volt nehéz dolga azzal, hogy hogyan oldjon kereket, hiszen egy robogó is a zsákmány részét képezte. A tettes a járművön kívül az irodahelyiségből egy számítógépet és egy monitort is eltulajdonított. A lopással okozott kárt 400 ezer forintra becsülték, míg azzal, hogy a betörő kifeszítette a nyílászárót, 5 ezer forintos kára keletkezett a tulajdonosnak – számolt be az esetről Soltész Bálint r. százados, rendőrségi szóvivő.

Heves: üres kézzel menekült a tolvaj

A tegnapra virradó éjszaka során egy betörő egy hevesi kocsma raktárát szemelte ki. Bemászott a hátsó udvarra, majd lefeszítette a rácsot az épületről, ezt követően pedig az ajtót „vette kezelésbe”. Hiába küzdötte le azonban sikerrel – 20 ezer forintos rongálási kárt okozva – a közé és a zsákmány közé álló akadályokat, végül semmit nem vitt magával a raktárból, a megszólaló riasztó hatására ugyanis inkább menekülőre fogta a dolgot.

Forrás: HEOL

Szatmárcseke: Rénó ismét csempészt fogott

Szerdán éjjel a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség rendőrei egy földúton 20500 doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak. A helyszínről nyomkövető kutyát indítottak. Rénó, a németjuhász, aki már több alkalommal segítette csempészek elfogásához a határrendészeket, ezúttal is sikerrel járt. A rendőrök Szatmárcseke és Túristvándi között még az éjjel elfogták a 24 éves ukrán állampolgárságú férfit, akinek feltehetően köze van a csempészéshez. A külföldi személyt és a lefoglalt cigarettát az eljárás folytatására illetékes Vám és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának adták át.

Forrás: SZON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: