Újabb árhullám a Körösökön

Még végig sem vonult az ár a Körösökön, máris újabb hullámra kell számítani. A hegyekben egyes helyeken 50 milliméter feletti csapadék hullott. A Fehér- és a Fekete-Körösön újra emelkedett a készültség szintje.

— A Körösök felső, romániai szakaszán jelentős mennyiségű, 9-53 milliméteres csapadék hullott, így ismét áradásokra kell számítanunk. A még meglévő hó vastagsága ott 10-15 centiméterre tehető. Békés megyében a hó jelentős területen elolvadt, ma már csak Szarvas környékéről jelentettek 2-10 centiméter közötti értékeket — tájékoztatott Bak Sándor, a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Az új helyzet miatt a Fehér-Körös a romániai szakaszon ismét árad. A folyó Gyulánál ma délelőtt 10 órától visszalépett elsőfokba, azonban a jelentős csapadék miatt ismét eléri a másodfokú készültséget. A Fekete-Körös határon túli szakasza ma reggeltől újra árad, jelenleg első fokban van. A vízállás holnapra ismét elérheti a legmagasabb készültséget. A Sebes-Körös és Berettyó alsó szakasza egyaránt tetőzött, de itt is újra emelkedni fog a vízszint. A Kettős-Körösön Békésnél, a Hármas-Körös Gyománál apad, Szarvasnál még árad.

Forrás: BEOL

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: