Rövid hírek, 2010. január 10.

Hódmezővásárhely: betontömb zuhant a tolvajra

Gázpalackot lopott egy férfi Hódmezővásárhelyen. Amikor a zsákmánnyal át akart mászni a kerítésen, egy betontömb zuhant rá. Súlyos sérüléseket szenvedett, és ő maga hívta ki mobiltelefonján a mentőket. Rendőri őrizettel kórházba szállították.

Belvíz: négy éve nem volt ekkora pusztítás

Homokzsákokkal védik a házakat Ipolytarnócon, az Ipoly az elmúlt napok esőzései és a gyors olvadás miatt kilépett az ártérre. A szomszédos Szlovákiában lévő belvíz miatt a következő napokban tovább emelkedhet az Ipoly vízszintje. Négy éve nem volt ekkora belvízpusztítás, mint idén januárban. Már 99 ezer hektárnyi terület van víz alatt, ennek egy része termőföld.

Szombaton még csak a feléről tudtak, de vasárnap, az olvadás után a hóval borított területeket is fel tudták mérni a szakemberek. Elsősorban a Közép- és Dél-Alföldön, a Körösök vidékén és a Tiszántúlon vannak elöntött részek.

Félő, hogy további területek kerülnek víz alá. A csapadékos időjárás újabb árhullámot indított el a hegyekből érkező tiszántúli folyókon. Országszerte 1500 kilométeren rendeltek el árvízvédelmi készültséget.

„A Sajón és a Tarnán újabb árhullám indult el, itt kellett másodfokú készültséget elrendelni” – tájékoztatott Iványi Krisztina, az Országos Műszaki Irányító Törzs műszaki ügyeletese. „A Körösökön folytatódik az árhullám levonulása, a Fehér-Körösön harmadfok fölött fog tetőzni. A Fekete-Körös már apad, jelenleg még a Sebes- és Kettős-Körösön van harmadfokú készültség, az országban összesen 1683 km hosszban van készültség” – tette hozzá.

Forrás: Hír Tv

Megszűnt a készültség a Tiszánál

A Tisza egyes szakaszain még enyhén árad, de a folyó védvonalai mentén sehol sincs szükség árvízvédelmi készültség fenntartására – közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság helyettes vezetője vasárnap.

Forrás: MNO

M5-ös: hatalmas baleset

A helyszínen meghalt annak az autónak a vezetője, aki személygépkocsijával a forgalommal szemben haladva egy tehergépkocsival frontálisan ütközött vasárnap délelőtt Kecskemét mellett az M5-ös autópályán. Az út Budapest felé haladó sávját a 86-os kilométernél lezárták, a forgalmat mellékútra terelik – közölte a rendőrség.

A személygépkocsikat szállító tehergépkocsi keresztbe fordult az autópályán, és az álló szerelvénybe több személygépkocsi beleszaladt – mondta Rákosi Mihály főtanácsos, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

Forrás: MNO

Felakasztotta magát az erdőben

A kiskőrösi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat egy 36 éves kiskőrösi lakos rendkívüli halála ügyében, akit szombaton a Soltvadkert, Büdöstódűlő melletti erdőben egy fára felakasztva találtak.

A lefolytatott helyszíni – és halottszemle során bűncselekményre, idegenkezűségre utaló adat, körülmény nem merült fel – közölte a Bács-Kiskun megyei rendőrség szóvivője.

Forrás: MNO

Makó: rátörték az ajtót – holtan találták

Hozzátartozói találtak rá szombaton délelőtt egy férfi holttestére, aki a saját lakásában hűlt ki Makón – közölte vasárnap a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint a rendőrég ügyeletére a délelőtti órákban érkezett bejelentés arról, hogy a hatvanéves férfire, miután nem adott életjelt magáról, hozzátartozói rátörték lakása ajtaját, és holtan találták. Az ügyeletes orvos az idegenkezűséget kizárta, és megállapította, hogy a férfi halálát kihűlés okozta. Az eset körülményeit a Makói Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Forrás: MNO


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: