Rövid hírek, 2010. január 11.

A Mátra helyett Zanzibár – Botka téli nyaralása

Zanzibárban töltötte a tavalyi év végét és az idei év elejét Botka László (MSZP), Szeged polgármestere, országgyűlési képviselő. A politikus vasárnap éjszaka érkezett meg a Ferihegyi repülőtérre.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.mno.hu/portal/687475

Törökszentmiklós: trükkös tolvajok új mesével

Két ismeretlen jelent meg az idős törökszentmiklósi férfi otthonában, ahová azzal az indokkal jutottak be, hogy ők a polgármesteri hivatal dolgozói, és a jegyző küldte őket, hogy megállapítsák, mennyi nyugdíjat kap.

Az idős férfi beengedte őket a lakásba. Ezután jött a szokásos elterelő csel: megkérdezték, fel tud-e váltani egy 10 ezres bankót két ötezresre, de a sértett nemmel válaszolt. Az idegenek ezután gyorsan el is hagyták a házat. A sértett csak távozásuk után vette észre, hogy meglopták.

Forrás: police.hu

Szolnok: összeverték a rendőröket a Száva utcában

A Tisza-parti megyeszékhely kapitányságáról vasárnap délután kértek rendőri segítséget, miután a Száva utcában többen összeverekedtek a nyílt utcán. A felbőszült társaság tagjai attól sem riadtak vissza, hogy a helyszínre kiérkező, és a verekedőket szétválasztani igyekvő rendőröknek támadjanak neki. Az ütközet következtében két egyenruhás súlyos, egy harmadik pedig könnyű sérülést szenvedett, de még így is sikerült az elkövetők ellenállását megfékezni. A gyanúsítottakat végül előállították a kapitányságra, ahol a csoportos garázdaság mellett hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárást kezdeményeztek velük szemben.

Forrás: Hír Tv

Ár- és belvízhelyzet a Tiszán és mellékfolyóin

Az elmúlt napokban lehullott csapadékok hatására újabb árhullámokra számíthatunk. Árad a Tisza felső szakasza, de árvízvédelmi készültség még nincs a folyón. A Tiszafüred-Rakamaz közötti szakaszon és a Krasznán, valamint a Sajó teljes hosszán elsőfokú a készültség.

Továbbra is apadás és gyenge áradás jellemzi a Körösök magyarországi szakaszait.

A legmagasabb, III. fokú készültség van változatlanul érvényben a Sebes-, és a Kettős-Körösön 118 km hosszon, II. fokú a Fehér-, a Fekete-, a Hármas-Körösön, a Berettyó és a Hortobágy-Berettyó folyón összesen 197 km hosszon. A védvonalakon megjelenő árvízi jelenségek beavatkozást továbbra sem igényelnek.

A Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság összes belvízvédelmi szakaszán a készültség továbbra is II. fokú.A belvízzel elöntött terület nagysága 26.450 hektárra változott. 23 szivattyútelep folyamatosan üzemel.

Az ár- és belvízvédekezésen 961 fő dolgozik.

Forrás: Ozone Network


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: