Rövid hírek, 2010. január 16.

A lemondott kecskeméti alpolgármester ügyében a kunszentmiklósi rendőrök nyomoznak

Kecskemét – Eldőlt, hogy az elfogultságuk miatt távolmaradó kecskeméti rendőrök helyett a kunszentmiklósi kapitányság munkatársai nyomoznak tovább az előbb botrányba keveredő, majd pedig lemondó kecskeméti alpolgármester, Sipos László ügyében.

Mint ismeretes, a tisztségéről december 15-én lemondó fideszes alpolgármester a távozását megelőző két hét eseményeivel indokolta elhatározását. A háttérben a máig tisztázatlan december 4-i rendbontás áll. Ezen a napon tartották a Kecskeméti Megyei Kórház idegosztályának karácsonyi ünnepségét. A zártkörű összejövetelre két hívatlan vendég érkezett, egyikük Sipos volt.

Szemtanúk szerint az alpolgármester ittas volt, illetlenül viselkedett, többen is figyelmeztették, hogy mérsékelje magát. A jelenlévők azt állították, Sipos László a többszöri felszólítás ellenére sem türtőztette magát, melynek eredményeképpen verekedésbe keveredett. Egyes értesülések szerint az alpolgármester megütötte az egyik doktornő férjét, de Sipos ezt cáfolta. Végül a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Forrás: Délmagyar.hu

Békés Megyei Jókai Színház: megnyitották a szerb kultúra hónapját

Délelőtt zenés ősbemutatót láthatott a békéscsabai közönség; az irodalmi Nobel-díjas szerb szerző, Ivo Andric Aska és a farkas című családi meséjét Zalán Tibor dolgozta színpadra. A családi színház hagyományát követve, gyermekeknek, szülőknek és nagyszülőknek készült a produkció, és persze a zenés műfaj, a musicalek rajongóinak is. Délután a Vigadóban a Napsugár Bábszínház társulata mutatta be legújabb művét, a Pettson és Findus című előadást. Az esti bemutató előtt tartották a megnyitót, majd Neil Simon Glasine (Pletyka) című vígjátékát — magyar nyelvű feliratozással — adta elő a Szabadkai Népszínház.

Forrás: BEOL

Békés megye: levonulóban az árvizek, visszahúzódik a belvíz

Bak Sándor, a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője arról tájékoztatott, hogy a Fehér- és a Fekete-Körös vízszintje már készültségi szint alatt van. A Sebes- és a Hármas-Körösön folytatódott az apadás, utóbbin és a Hortobágy-Berettyón a Tisza vízállása lassítja az apadás ütemét.

— A 340 kilométeres védvonalakból jelenleg elsőfokú a készültség 71, másodfokú pedig 189 kilométeren. Az észlelt árvízi jelenségek nagymértékben csökkentek — tudatta Bak Sándor. Az igazgatóság az árvízi védekezésben még mindig 531 embert foglalkoztat. A belvízzel elöntött terület nagysága a péntekihez képest szombatra közel 600 hektárral csökkent, de még mindig közel 20 ezerre tehető.

Forrás: BEOL

Szeged: hét hónap kómában – meghalt a városnéző kisvonat által elgázolt lány

Hétfő este keringési és légzési elégtelenség következtében elhunyt az a 19 éves lány, akit tavaly június 11-én délután ütött el a városnéző kisvonat Újszegeden. A lány a balesetben súlyos, életveszélyes sérüléseket, illetve maradandó károsodást szenvedett. Hét hónapig feküdt kómában.

Forrás: Délmagyar.hu

Szeged: Eperjes önálló estje a Feszty-körkép felújításáért

Eperjes Károly önálló estjére, a szegedi múzeumba várja a megyei önkormányzat azokat, akik támogatni szeretnék a Feszty-körkép megújulását. A szervezők olyan fogadtatásra számítanak, mint tavaly: a nagytermen kívül, kivetítőn is lehet majd figyelni az előadást.

A január 20-án, este 6 órakor kezdődő program jótékonysági est lesz. A bevételt A magyarok bejövetele című Feszty Árpád-mű megújulására, portalanítására fordítják. Ez a munka a restaurált festmény mérete és jellege miatt költséges. A múzeum és a megye 1500 forintért árul belépőket, de 1000 forintos támogatói jegy is lesz, ezt azoknak szánják, akik az estre nem tudnak eljönni, de hozzá szeretnének járulni a munka költségeihez. A múzeum, készülve arra, hogy idén is sokan lesznek kíváncsiak a színművészre, kivetítőt alkalmaz, így azok is láthatják az előadást, akik nem férnek be a nagyterembe.

Forrás: Délmagyar.hu

Békéscsaba – Doboz: megcsúszott az ittas sofőr autója – három sérült

Ma hajnalban nem sokkal két óra eltt Békéscsaba felől Doboz irányába tartott az a gépkocsi, mely a nedves úttesten megcsúszott, lehaladt a jobb oldali útpadkára, ott egy fának ütközött.

A jármű ezt követően az árokban megpördült és az úttestre visszatérve állt meg. A balesetben az autó vezetője 8 napon belül gyógyuló könnyű, míg két utasa 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A személygépkocsi vezetőjénél ittasság gyanúja merült fel.

Forrás: BEOL

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: