Rövid hírek, 2010. január 19.

Kilenc hatóság kereste- csabai rendőrök fogták el

Dr. Virág Zsuzsánna sajtóreferens tájékoztatása szerint jelentős kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt – elfogatóparancs alapján – fogták el a 23 éves békéscsabai férfit, aki a legkeresettebb bűnözők megyei TOP 10-es listáján is szerepelt.

A csabai nyomozók gyanúja szerint a férfit úgy vásárolt árut egy nagykereskedelmi cégtől, hogy a fizetésre nem mutatott hajlandóságot, és ezzel több milliós kárt okozott. Úgy tudni, több más hasonló jellegű, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt már nem ismeretlen a hatóságok előtt, vele szemben összesen 9 különböző hatóság (bíróságok, rendőrkapitányságok, VPOP) bocsátott ki elfogatóparancsot.

Tegnap Kecskemét közelében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a Körös Bevetési Osztály munkatársaival együtt kerítették kézre a férfit, aki immár rács mögött várja az eljárás végét.

image13973

Halálos baleset Gyula és Elek között

Halálos baleset történt reggel Gyula és Elek között. Délelőtt teljes útzár mellett helyszíneltek.

Dr. Virág Zsuzsánna rendőrségi sajtóügyeletes kérdésünkre elmondta, a homokbánya közelében, egy kanyarban sodródott ki az Opel típusú kisteherautó.

Az autó vezetője, egy 1982-es születésű békéscsabai férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A 9 óra körül történt baleset bekövetkeztének okait, körülményeit szakértő vizsgálja. A helyszínelés délután fél kettőig tarott, a forgalmat addig Kétegyháza felé terelték el.

Lánglovagok információ szerint a sofőr nem használta a biztonsági övet, az ablakon félig kizuhant és a jármű alá szorult.  A furgont a gyulai tűzoltók emelték le a holttestről.

Forrás: BEOL

image13973

Romák bosszúja: tőrbe csalták és megtámadták a rendőröket Hevesen

Egy cigány asszony és élettársa kétszer is telefonált a rendőrségre, másodszor már azt állítva, hogy tömegverekedés tört ki. Amikor a szolgálati jármű kiérkezett a telepre, lincshangulat alakult ki.

– Nem kívánom megmásítani korábbi vallomásomat – nyilatkozta hétfőn a Hevesi Városi Bíróság előtt a koronatanú. Az ügy, amiben kérdezték, múlt év február 7-énHevesen, a Dankó utcában történt. Akkor romák támadtak egy rendőrautóra. A tanú az eljárás során a vádiratban foglaltakkal megegyezően mondta el, mi is történt az említett napon.

Az elsőrendű vádlott, M. Ferenc és élettársa, a harmadrendű Sz. Tiborné felháborodtak, hogy előző este egy körözött személyt keresve a kommandósok felbolygatták a lakásukat, s állításuk szerint kidobták az asszony betegség miatt használt oxigénpalackját. Úgy határoztak, hogy másnap ezt megtorolják. Kétszer is telefonáltak a hevesi kapitányság ügyeletére, másodszor már azt említve, hogy tömegverekedés tört ki a házuk előtt, s náluk van a keresett személy.

Amikor a szolgálati jármű megállt az utca közepén, körbevették az autót, lincshangulat alakult ki, a hangadó a fenyegetően fellépő M. Ferenc és élettársa volt. A másodrendű Sz. Sándor egy lapáttal csapott a kocsi szélvédője felé, de azt végül nem törte be. Végül a járőrparancsnok vezette rendőrautó kihátrált a tömegből, s nem történt tragédia.

A teljes cikket itt olvashatják: http://www.baon.hu/heves/kek-hirek-bulvar/romak-bosszuja-torbe-csaltak-es-megtamadtak-a-zsarukat-281888

image13973

Nagyréde: ál-zöldségárusok vitték el az idős asszony pénzét

Az ál-zöldségárusok egy zsák répát szerettek volna eladni az idős embernek. A két, az asszony számára ismeretlen férfi addig csűrte-csavarta a szót az üzlettel kapcsolatban, míg sikerült elérniük, hogy beengedje őket az otthonába. Mikor már házon belül tudták magukat, elterelték az áldozat figyelmét, s miután megszerezték húszezer forintját, a répával és a pénzzel együtt kereket oldottak – ismertette a történteket Kocsis Irén Mária r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Forrás: BAON

image13973

Bács-Kiskun megye – amit loptak, Suzuki, szőlőkaró, cigaretta

A megyeszékhelyen egy Suzuki Swift személyautóra vetett szemet valaki a hétvégén, s el is vitte magával. A tulajdonos hétfőn szembesült a ténnyel, miszerint a lakótelepi parkolóban hagyott járművének nyoma veszett. A kár 400 ezer forint – ismertette a gépkocsilopást Kocsis Irén Mária r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy Gyöngyösoroszi külterületén található szőlőben is tolvaj járt. November vége óta ezer darab fakarót és több oszlopot is eltulajdonítottak a területről, továbbá több huzalt is elvágtak. A lopási kár ebben az esetben szintén 400 ezer forint, míg a rongálás miatt további 100 ezer forint veszteség érte a tulajdonost.

Egercsehiben az egyik italboltba törtek be egyik éjszaka, s szeszes italt, dohányárut, édességet és készpénzt vittek el. Az ellopott fogyasztási cikkek értéke 220 ezer forint, míg a betörő módszerét további 100 ezer forintja bánja a károsultnak.

Forrás: BAON

image13973

Rugdosta a kutyáját – félmilliós büntetést kapott

Pórázon rángatta és körülbelül százötven-kétszáz méteren keresztül folyamatosan rugdosta kutyáját egy kecskeméti férfi. Mindezt viszont a térfigyelő kamerán keresztül a rendőrök is látták, így a helyszínre siető járőr nyomban elő is tudta állítani a kegyetlen gazdát. Állatkínzás miatt félmillió forint büntetésre ítélte a kecskeméti bíróság.

Forrás: HEOL

image13973

Két gyermek meghalt a 4-es főúton egy balesetben

Két gyermek meghalt, többen súlyosan megsérültek, amikor két személyautó összeütközött a 4-es főút 83-as kilométerénél Cegléd közelében kedden —közölte a katasztrófavédelem ügyeletese.
Kis-Guczi Péter elmondta, hogy a délután történt baleset során eddig tisztázatlan körülmények között két személyautó ütközött össze a 4-es főút Cegléd melletti szakaszán.

Az egyik autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, ám a másik autóban ülő három gyermek közül kettő meghalt. A harmadik gyermek állapota életveszélyes, míg az autót vezető férfi súlyos sérüléseket szenvedett.
A helyszínelés jelenleg is tart. A baleset okainak kiderítésére vizsgálat indult.

Forrás: SZOLJON

image13973

Szó nélkül elinalt a fegyveres rabló

Egy szolnoki töltőállomást próbált meg ismeretlen tettes kirabolni hétfőn, a késő esti órákban – közölte a Szoljon.hu-val Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ismeretlen férfi bement a benzinkútra (meg nem erősített információk szerint egy MOL töltőállomásra), egy fegyvernek látszó tárgyat vett elő, és az ott dolgozóra férfira fogta. Mielőtt azonban bármit is mondott volna, megfordult, kirohant az ajtón, s futva elmenekült a helyszínről.  Lövés nem történt, és senki nem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett.

Forrás: SZOLJON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: