BKV-korrupció: még 10 gyanús szerződés – újabb feljelentés

Újabb tanácsadói megbízások miatt tett feljelentést a BKV vezérigazgatója ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A közlekedési társaság közleménye szerint ezúttal tíz cég szerződése veti fel bűncselekmény gyanúját.

A BKV Zrt. átadta a nyomozóhatóságnak a belső vizsgálati jelentést és az összes kapcsolódó dokumentumot. Kocsis István vezérigazgató már a sztrájktárgyalások idején jelezte, hogy a tanácsadói szerződések ügyében további feljelentés várható.

Mint ismert, az elmúlt hetekben már több jelenlegi és volt BKV-s vezetőt, illetve egyéb beosztottakat hallgattak ki gyanúsítottként a közlekedési társaságnál indított nyomozások kapcsán. A társaság volt humánpolitikai igazgatóját előzetes letartóztatásba is helyezték a botrányos körülmények között felvett végkielégítése miatt, különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával.

Egy másik ügyben pedig többek között Regőczi Miklós volt kommunikációs vezérigazgató-helyettest és Bolla Tibor jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettest is gyanúsítottként hallgatták ki hűtlen kezelés miatt. Őket azzal gyanúsítják, hogy fiktíven foglalkoztattak a vállalatnál egy nőt, aki valójában Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes asszisztense volt.

Forrás: Hír Tv

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: