Rövid hírek, 2010.január 22.

Jászberény: Újraélesztettek a mentők egy 12 éves fiút

Egy tornaórán összeesett 12 éves fiúhoz riasztották a mentőket pénteken délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászberényben. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökségnek küldött közleményében azt írta, hogy a mentők 6 perc alatt értek a helyszínre. A gyermek szíve már nem vert, ezért azonnal elkezdték az újraélesztést. A kisfiú vérkeringését 15 perc alatt sikerült újraindítani. Ezután mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Forrás: velvet.hu

image13973

Kiskunhalas: beteg ejtett túszul egy ápolónőt

Ápolónőre támadt egy beteg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban pénteken, kést a nyakához szorítva fogva tartotta. A fogva tartott ápolónőnek sikerült elterelnie a belgyógyászati osztályon kezelt 60 éves tabdi férfi figyelmét, s a beteget a kiérkező rendőr leszerelte – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A bűncselekménnyel gyanúsított férfit a nyomozóhatóság őrizetbe vette, a kórház pszichiátriai osztályon tartják megfigyelés alatt, kihallgatására később kerül sor. Az ápolónő könnyű sérülést szenvedett.

Forrás: Blikk

image13973

Debrecen: gyermekrablásért és zsarolásért ítéltek el egy házaspárt

Egy házaspár két tagjára hat-hat év, két társukra pedig két és fél év, illetve nyolc hónap szabadságvesztést szabott ki pénteken jogerősen a Debreceni Ítélőtábla, amiért elraboltak egy gyereket és zsarolással próbáltak pénzhez jutni – közölte Koszta János, az intézmény sajtótitkára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Viss községben elő sértettek rendkívül szegényes életkörülményeik miatt állandó kölcsönökre szorultak. 2006-ban a szomszédjukban élő vádlottaktól néhány alkalommal alapvető élelmiszereket kértek kölcsön, ám ennek fejében azok 380 ezer forintot követeltek vissza tőlük, különféle súlyos fenyegetések közepette. Az egyre keményebb fenyegetések hatására a sértettek végül az ellen sem tiltakoztak, hogy a főként segélyekből összejött összes pénzüket, 765 ezer forintot elvegyék tőlük.

A vádlott házaspár 2007 júniusában felajánlotta, hogy a sértettek 11 éves lányát szívességből elviszik Sárospatakra, ahol a gyerek a tanulmányait folytatta. A kislányt azonban egy tanyára vitték és ott több mint egy hónapig fogva tartották. Anyjával közölték, hogy a gyereket 15 ezer forint fejében engedik el. A nő végig tudta, hol van a lánya, találkozhatott is vele, de a korábbi fenyegetések miatt nem mert szólni a rendőrségnek. A házaspár két tagján kívül két további rokon is részt vett a zsarolásban és a fogva tartásban, egyikük még fiatalkorú volt.

A teljes cikket itt olvashatják: http://hvg.hu/itthon/20100122_gyermekrablasert_iteltek_el_egy_hazaspart.aspx

image13973

Életeket mentett a gyors rendőri intézkedés

Gyors intézkedéssel életeket mentettek a rendőrök egy közúti balesetnél Tiszalök és Tiszaeszlár között, ahol vízzel teli árokba borult egy személygépkocsi – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A személyautó a jeges útról csúszott az árokba még csütörtökön, s tetejére borulva feküdt a vízben, benne sofőrjével és utasaival – mondta a százados. A helyszínre riasztott rendőrök gyorsan intézkedtek, a közeli termelőszövetkezeti telepről hozattak egy traktort a helyszínre, s azzal még időben húzatták ki a vízből a kocsit. Az autóban rekedtek közül az egyik utas súlyos, míg egy másik és a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: HVG

image13973

Sátoraljaújhely: több ezer eurót vittek el a kiégett lakásból

Eltűnt néhány ezer euró egy kiégett sátoraljaújhelyi lakásból, a bankjegyeket tolvajok vitték el, azok nem a tűz martalékává váltak – közölte a rendőrség pénteken.

A lakás elektromos meghibásodás miatt gyulladt ki január 16-án, a vaskazettában őrzött pénznek a tűz eloltása utáni takarításkor veszett nyoma. A tulajdonos lopás miatt tett feljelentést a rendőrségen – tette hozzá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Dobi Tamás tájékoztatása szerint a gyanú két takarítóra terelődött, akik eleinte tagadták a bűncselekmény elkövetését, de később beismerték tettüket és a pénz is maradéktalanul előkerült. A rendőrség lopás bűntette miatt indított eljárást, a gyanúsítottakat gyorsított eljárás keretében állítják bíróság elé.

Forrás: MNO


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: