Földrengések világszerte – már a szomszédban is

Erős földrengés Lengyelországban

A Richter-skála szerinti ötös erősségű földrengés volt pénteken a közép-lengyelországi Lódz vajdaságban – közölte szombaton a lengyel média.

A Lengyel Tudományos Akadémia Geofizikai Intézetének jelentése szerint Belchatów város közelében mozdult meg a föld. Jacek Trojanowski, az intézet munkatársa azt közölte, hogy a rengés nem volt veszélyes, és csak kisebb anyagi károkat okozott, például több lakásban megrepesztette a falakat. A városban valamivel több mint 60 ezren élnek.

Forrás: Hír Tv

Földrengés Bolíviában és Costa Ricában

A Richter-skála szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg szombaton Bolíviát, ugyanekkora földmozgás volt Costa Rica dél-délkeleti részén is. Egyelőre nincs hír áldozatokról vagy károkról.

A Richter-skála szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg szombaton Bolíviát – közölte az Egyesült Államok Földtani Intézete (USGS). Egyelőre nincs hír áldozatokról és károkról a latin-amerikai országból. A mérések szerint a földmozgás Bolívia legnagyobb városától, Santa Cruztól nyugatra-északnyugatra történt. Az USGS az első rengés után 17 perccel egy 5,2-es földmozgást is mért.

Ugyanekkora erejű földmozgás rögzítettek a műszerek szombaton Costa Rica dél-délkeleti részéből is. Itt is volt utórengés 35 perccel később, de az már csak a Richter-skála szerint 4,7-es erősségű volt. Áldozatokról és károkról a közép-amerikai országból sem érkezett egyelőre jelentés.

Forrás: Origó

Erős utórengések Haitin, tíz nappal a 7-es erősségű, tragikus földrengés után

Pánikot keltett a földrengés sújtotta Haitin, hogy pénteken újabb utórengések rázták meg a karibi szigetországot. Károkról és áldozatokról egyelőre nem érkezett hír. A kormány sátorvárosokat épít az otthontalanná vált embereknek, miközben a segélyosztást rengeteg útakadály nehezíti.

Rövid, de viszonylag erős utórezgések rázták meg a haiti fővárost pénteken, tíz nappal a pusztító erejű földmozgás után, amely romba döntötte Port-au-Prince nagy részét. Helyszíni beszámolók szerint a lakók pánikba esve rohantak ki az épületekből, attól féltek, hogy a még álló falak is leomlanak. A földrengések erejéről vagy az esetleges újabb károkról egyelőre nem érkezett hír.

Forrás: Origó

Földrengés Indonéziában múlt csütörtökön, két nappal a tragikus következményekkel járó haiti földrengés után

Indonézia Pápua tartományát 6,2-es erősségű földrengés rázta meg csütörtök reggel. Egyelőre nincs hír jelentős károkról vagy áldozatokról.

A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint csütörtökön reggel Indonézia Pápua tartományát. Egyelőre nincs hír áldozatokról és károkról. Szeizmológusok azt közölték, hogy nem adtak ki szökőárriadót.

Az AFP azt írta, hogy közép-európai idő szerint szerdán kora este több mint fél percen át mozgott a föld a nyugati tartomány fővárosának, Manokwarinak az északnyugati részén. A francia hírügynökség tudósítása szerint nem tört ki pánik a városban. Legutóbb tavaly szeptember 30-án volt földrengés Indonéziában, Szumátra szigetén. Az 7,6-os erősségű volt, és több mint ezer ember halt meg miatta.

Forrás: Origó

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: