Rövid hírek, 2010. január 23.

Békéscsaba: kútba ugrott egy 77 éves férfi

Tűzoltók emelték ki egy 77 éves féri holttestét egy kútból pénteken Békéscsabán. Az idős ember valószínűleg öngyilkos lett.

Az esettel kapcsolatban idegenkezűség gyanúja nem merült fel, az eset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja – mondta el a beol.hu-nak Pengő Erzsébet, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tragédia helyszínére, a megyeszékhely egyik kertvárosi részébe pénteken kora délután riasztották a Békéscsabai Tűzoltó-parancsnokság munkatársait. A 77 éves férfi holttestét ők emelték ki a kútból.

Forrás: BEOL

image13973

Nyíregyháza: egy nő buktatta le a rabolni készülő férfit

Egy éber nő buktatott le egy rabolni készülődő férfit Nyíregyházán, a 28 éves helybeli lakost így még tette elkövetése előtt elfoghatták a rendőrök – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

A férfi, mint utóbb a vallomásából kiderült, pénteken egy kábeltelevíziós társaság irodájába akart bemenni, hogy az alkalmazottaktól késsel fenyegetőzve pénzt szerezzen – mondta Fülöp Gergely. A százados tájékoztatása szerint az iroda közelében az utcán idegesen járkáló, arcát sállal eltakaró, majd egy nagyméretű kést előhúzó férfira azonban felfigyelt egy nő, és telefonon értesítette a rendőrséget.

A helyszínre küldött járőrök igazoltatták a bejelentésben szereplő személyt, akinek arcát eltakaró sáljára két lyuk volt vágva, hogy kilásson, majd előkerült a közelben eldugott kése is, sőt egy váltás ruha, amit a rablás után akart magára ölteni a biztosabb menekülés érdekében. A százados megjegyezte, hogy a szabadlábon védekező férfit a rablásra irányuló előkészületekért akár kétéves szabadságvesztéssel is büntetheti a bíróság.

Forrás: MNO

image13973

Életveszélyes állapotban a tornaórán rosszul lett fiú

Továbbra is életveszélyes állapotban fekszik a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán az a hetedikes fiú, akit pénteken újra kellett éleszteni egy jászberényi iskolában, mert testnevelésórán megállt a szíve.

Harmat György, az Üllői úti kórház főigazgatója az MTI megkeresésére szombaton azt közölte, a 12 éves fiú jelenleg is nagyon súlyos állapotban van, ám ennél többet a szülők kérésének megfelelően nem mondott.

A Szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál Nagyné Völgyi Hildától, a jászberényi Belvárosi Általános Iskola igazgatójától megtudta, hogy a gyerekek a testnevelésórán az úgynevezett ötperces futást gyakorolták, amikor ennek egyik szünetében a fiú elvesztette eszméletét. A tornacsarnokban történt eset közelében volt több szaktanár is, akik azonnal megpróbáltak segítséget nyújtani.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója korábban az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a mentők 6 perc alatt értek a helyszínre. A 12 éves fiú újraélesztésébe bekapcsolódott két ugyancsak a helyszínre irányított esetkocsi, valamint a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi személyzete is, így a fiú vérkeringését mintegy 15 perc alatt sikerült újraindítani. A hetedikes diákot az iskola udvaráról mentőhelikopterrel szállították a budapesti Heim Pál-kórházba.

Forrás: MNO

image13973

Nyíregyháza: késsel akarta kirabolni a taxist

Késsel akart kirabolni egy taxist egy magyar nemzetiségű, ukrán állampolgárságú férfi Nyíregyházán. A sofőr könnyebben megsérült, a támadót őrizetbe vették – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

A 23 éves utas péntek este a nyírségi nagyváros egyik lakónegyedébe vitette magát, majd a kocsiban elővett egy 20 centiméter pengehosszúságú kést, és a bevételt, valamint az autó kulcsait követelte – mondta a százados. Hozzátette: a taxis a pénzt odaadta volna, ám a kulcsokat nem, s ekkor a támadó szúrásra emelte a kést, amit a sofőr megpróbált kicsavarni a kezéből.

A dulakodás közben a taxisnak sikerült kiszállnia az autóból, de a rabló a vezetőülésen keresztül utánamászott. Három arra járó fiatalember segítségével a sofőrnek sikerült lefognia a támadót, akit a perceken belül kiérkező rendőrök megbilincseltek. A 41 éves taxis a kezén szenvedett kisebb sérülést. A magyar nemzetiségű, de ukrán állampolgárságú támadót közfeladatot ellátó személy ellen, felfegyverkezve elkövetett rablási kísérlet, valamint súlyos testi sértés kísérlete megalapozott gyanújával vették őrizetbe. A szóvivő megemlítette: a támadót öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti majd a bíróság.

Forrás: MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: