Áljárvány a H1N1? – meghallgatás az Európa Tanácsban

Meghallgatást szerveznek az Európa Tanács (ET) strasbourgi székházában azok, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem “áljárvány”, amelyet a gyógyszeripari lobbi a veszély eltúlzásával erőltetett a világra, nagy mennyiségű oltóanyag eladása érdekében.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése január 25. és 29. között tartja téli ülésszakát a franciaországi városban. Kedden a világjárvány valóságos voltában kételkedők a közgyűlés társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottságának égisze alatt meghallgatást szerveznek az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az európai gyógyszeripar képviselői, valamint szakértők részvételével, ezután pedig sajtótájékoztatót tartanak.

A meghallgatás fő kezdeményezője Wolfgang Wodarg német szociáldemokrata képviselő, aki eddig az ET-ben az egészségügyi albizottság vezetője volt. Csatlakozott a kezdeményezéshez Czinege Imre szocialista párti magyar országgyűlési képviselő is.

A téma felvetői úgy vélekednek, hogy a 2005-2006-os madárinfluenza kampány, majd a mostani kampány, amely “sertésinfluenza” néven indult, sokat ártott a nagy nemzetközi egészségügyi intézmények tekintélyének.

“A fenyegető világjárvány meghatározása nem történhet úgy, hogy közben a gyógyszereladók befolyást gyakorolnak” – hangsúlyozták nyilatkozatukban.

Az ET parlamenti közgyűlésének hétfői nyitó ülésén szavaznak a napirendről, és van olyan javaslat, amely a világjárvány kérdésének plenáris napirendre tűzését célozza. Ha ezt megszavazzák, akkor nem csupán a keddi meghallgatás lesz az egyetlen ezzel kapcsolatos esemény, hanem a közgyűlés csütörtök délelőtt vitát is folytat a témáról Strasbourgban.

Forrás: Info Rádió

Reklámok

One Response to Áljárvány a H1N1? – meghallgatás az Európa Tanácsban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: