Rövid hírek, 2010. január 26.

Nem adtak játékot a kurtafarkú malacnak – állatkínzós videó Békésből

Újabb állatkínzási ügybe keverték Magyarországot. Az állatvédők állítólag tíz Békés és Csongrád megyei sertéstelepen is forgattak. Hogy hol, nem hozták nyilvánosságra. Többek közt azt kifogásolták, nem mindenhol volt játék a disznók előtt.

Az osztrák Négy Mancs tavaly a hízott libák ellen üzent hadat. Ezúttal angol állatvédők készítettek öt másik uniós ország mellett állítólag hazánkban is rejtett kamerás, állatkínzást bemutató felvételeket.

Fél évvel ezelőtt készítette egy angol székhelyű állatvédő szervezet, a CIWF azokat a videofelvételeket, amelyeket az Európai Unió 6 országának — Dánia, Franciaország, Hollandia, Németország, Spanyolország, Magyarország

— 74 sertéstartó telepén forgattak. A rejtett kamerás képeken a disznók egymást taposták, illetve az uniós előírások szerinti szűk helyen szorongtak. A malacfarkak csonkolása és a kanok herélése is filmre került. A CIWF-aktivisták a tapasztalataikról szóló jelentést a múlt héten tették le az Európai Bizottság asztalára. Állítólag tíz Békés és Csongrád megyei sertéstelepen is forgattak. Hogy hol, nem hozták nyilvánosságra.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.beol.hu/bekes/gazdasag/ahol-a-kurtafarku-malacot-videozzak-283261

image13973

Fülöpjakab: autó hajtott át a földön fekvő emberen

Úton fekvő emberen hajtott át egy autós hétfőn éjjel Fülöpjakabon, az áldozat életét vesztette – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságtól.

A baleset egy szám nélküi szilárd burkolatú úton történt a falu külterületén. Az autós a sötétben későn vette észre az úttesten fekvő embert és áthajtott rajta. Az ismeretlen férfinél a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség vizsgálja a végzetes baleset körülményeit.

A halál körülményeit még mindig vizsgálják. Lehetséges, hogy az illető még a gázolás előtt meghalt.

image13973

Jégbe fagyott holttest Szolnokon

Egy férfi jégbe fagyott holttestét emelték ki egy vízelvezető árokból Szolnokon hétfő délután. A 49 éves férfi eltűnéséről még a hétvégén tett bejelentést annak családja. Ezt követően hétfő kora délután az elhunyt egy rokona értesítette a hatóságot, hogy a keresett embert megtalálta, egy vízelvezető árokba félig belefagyva. A tűzoltók a csatornában először bontóbaltával törték fel a jeget, majd létra segítségével emelték ki a holttestet. A másfél méter mélységű árokban egyébként alig 50 centi víz volt.

Forrás: Blikk

image13973

Mátraderecske: szállítószalag rántotta magával – meghalt

Meghalt egy férfi a mátraderecskei téglagyárban hétfőn. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi valószínűleg üzemi baleset következtében vesztette életét. A helyszínelés hétfő este még tartott, további tájékoztatást keddre ígértek. A heol.hu Heves megyei hírportál úgy tudja, hogy egy szállítószalag rántotta magával a 41 éves munkást.

Forrás: HEOL – Blikk

image13973

Veszik a vizet a magyarok a románoktól

Olcsóbb megépíteni egy 30 kilométeres vezetéket és kifizetni a folyadék árát, mint költséges műszaki megoldással megtisztítani azt, ami rendelkezésre áll – indokolt a békési szolgáltató szóvivője.

Román vizet ihatnak a következő 50 évben a Békés megyeiek. A helyi szolgáltató vezetősége megegyezett az Arad megyeiekkel, miszerint a román fél naponta 36 ezer köbmétert ivóvizet szolgáltat a magyarországi partnernek. Az üzlet abból a megfontolásból köttetett, hogy javítsák a helyi víz minőségét. Annak ugyanis meglehetősen magas az arzénkoncentrációja, ráadásul nitriteket és bórt is tartalmaz.

A békésieknek régi gondjuk oldódik meg ezzel. A nyolcvanas években egy kormányprogram részeként ugyan sikerült literenként 30 milligrammra csökkenteni az arzénkoncentrációt, azonban ez mindig nagyon elmarad az EU-s szabványként megállapított 10 milligrammos érték mögött.

„Olcsóbb 30 kilométer vezetéket megépíteni, és kiváló minőségű vizet vásárolni, mint költséges műszaki megoldással a rendelkezésre álló folyadékot minőségileg feljavítani” – idézte az Agerpres hírügynökség a békési ivóvízszolgáltató szóvivőjének, Krisztován Annának a nyilatkozatát.

Forrás: Mediatica.ro

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: